Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Frymburk vybírá na poplatcích za pobyt o 50 procent více než v minulých letech

Frymburk na Českokrumlovsku vybírá na poplatcích za pobyt o 50 procent více než v minulých letech. Zajistil mu to nový systém. Městys u lipenské přehrady tak ročně získá na poplatcích za pobyt téměř čtyři miliony korun. Frymburk nezvýšil částku za poplatky, ale daří se mu získávat peníze od výrazně většího počtu lidí, kteří ubytování nabízejí.

Starosta Oto Řezáč uvedl, že pro městys pracuje odborník, který zrevidoval počet pronajímatelů. „Udělali jsme důkladnou inventarizaci a použili důležité nástroje moderní techniky a internet. Soustředili jsme se jen na stabilizaci stávajícího stavu a krok za krokem jsme se ho snažili zlepšit a nastavit si přátelský, korektní stav s ubytovateli," uvedl.

Frymburk ročně navštíví více než 100 tisíc turistů. Jde o jednu z nejvyhledávanějších lokalit na břehu lipenské přehrady. Frymburk hospodaří s ročním rozpočtem kolem 100 milionů korun. Mediální zástupce Turistického spolku Lipensko, do něhož Frymburk patří, Pavel Pechoušek uvedl, že kvůli současné ekonomické situaci musí vedení odložit některé plánované projekty. „I jako malá obec vnímáme geopolitické dopady této doby. Máme za sebou rušné, investiční období, teď dění v obci zklidníme. Vlivem hospodářské krize se navýšily ceny, proto některé projekty, jako je například přístavba pečovatelského domu, odložíme a vyčkáme," řekl.

Frymburk přesto dokončí základní technické vybavení pro 41 stavebních pozemků, které jsou z velké části už prodané. Městys také v minulosti opravil ordinaci zubního lékaře a získal do svého vlastnictví ordinaci s bytem pro praktického lékaře. Důležitou investicí podle Řezáče byla také stavba chodníku, který vede podél hlavní silnice II/163 ve směru na Černou v Pošumaví.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky správa, turistika, hospodářství, Frymburk, poplatek, Vodní nádrž Lipno, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frymburk vybírá na poplatcích za pobyt o 50 procent více než v minulých letech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.