Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Kvůli prasklému potrubí byla ráno část Budějc bez vody. Oprava potrvá několik dní

Nepříjemné překvapení čekalo dnes ráno na část obyvatel města. V Průběžné ulici prasklo potrubí, kvůli čemuž netekla lidem v širokém okolí voda. Po půl 10 dopoledne už ale měly být dodávky vody podle vodohospodářů obnovené. Na místě zasahovali také hasiči.

K nehodě na vodovodním řadu došlo kolem osmé hodiny ráno v Průběžné ulici. Voda tady zaplavila velkou část okolí. Místo poruchy se podařilo vodohospodářům velmi rychle lokalizovat a odstavit inkriminovaný úsek vodovodu. „Díky hlavním vodovodním uzávěrům, které jsou instalovány na vodovodní síti ve městě, je možné přivést pitnou vodu do dotčené části města jiným okruhem. Obnova dodávky pitné vody trvala necelou hodinu,“ vysvětlil provozní ředitel Peter Bolha ze společnosti ČEVAK.

Na místě zasahovalo také českobudějovičtí a suchovrbenští hasiči, kteří se snažili odčerpat vodu hlavně z Plzeňské ulice. „Původně jsme vyjížděli do Pražské ulice, tady ale voda poměrně rychle odtékala sama. Přejeli jsme proto do Plzeňské, kde se vylila mezi paneláky a na parkoviště. Nasadili jsme proto kalová čerpadla, abychom vodu odčerpali,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů. Po jedenácté hodině dopoledne na místě zasahovala ještě jednotka suchovrbenských hasičů.

 Podle tiskové mluvčí Čevaku Jitky Kramářové jsou nyní na řadě přípravné a zemní práce, které odhalí poškozené místo. „Jedná se o eternitové potrubí o průměru 500 milimetrů pocházející ze 60. let minulého století. Vzhledem k tomu, že porucha je mimo komunikaci nebude potřeba omezovat dopravu a oprava potrvá několik dní," uvedla.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje, redakce Drbny

Štítky nehoda, potrubí, ČEVAK, voda, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli prasklému potrubí byla ráno část Budějc bez vody. Oprava potrvá několik dní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.