Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Týden bude zatažený, ale teploty vystoupají až na 12 stupňů

Tento týden bude obloha v Česku většinou zatažená, ale teploty mohou vystoupat až na 12 stupňů Celsia. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Opět se objeví mlhy a mrholení, ve druhé polovině týdne také déšť. Koncem týdne se může objevit i sníh, padat však bude zřejmě jen na horách.

V posledních týdnech se v Česku objevovala inverze, kdy je na horách jasno a teplo, zatímco v nižších polohách chladněji a zataženo. Třeba v sobotu se teploty na horách vyšplhaly až přes 18 stupňů. „I dnešek se ponese ve znamení inverze, pro kterou je mimo jiné typické slunečno na horách a mlhavo a mrholení v nižších polohách," uvedl ČHMÚ na facebooku. V místech, kde vysvitne slunce, může teplota přes den dosáhnout až 12 stupňů. Nejčastěji ale bude pět až devět stupňů.

V dalších dnech se mohou teploty dostat přes den až na deset stupňů, ale budou kolísat. V úterý bude čtyři až osm stupňů, na deset stupňů se oteplí při slunečním svitu. Ve středu bude šest až deset stupňů a ve čtvrtek opět čtyři až osm stupňů a jen na jihozápadě země až deset. V pátek se teploty zase dostanou na šest až deset stupňů, na severovýchodě však mohou klesnout na čtyři stupně. O víkendu pak meteorologové očekávají přes den teploty od tří do osmi stupňů.

Mrznout může zatím jen v noci. Teploty ale v nejbližších dnech klesnou přes noc maximálně na minus jeden stupeň. Až o víkendu by se mohlo více ochladit, a to v noci až na minus tři stupně.

Po celý týden bude většinou oblačno až zataženo. V nejbližších dnes se znovu objeví mlhy a mrholení, od čtvrtka může pršet. Na horách by mohlo od čtvrtka začít i sněžit, zprvu hlavně v polohách nad 1000 metrů nadmořské výšky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden bude zatažený, ale teploty vystoupají až na 12 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.