Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nevíte kde pořídit vánoční stromek? Prodej u Lesů města Písku je již tradicí

PR článek

Prodej vánočních stromků u Lesů města Písku se již stal tradicí. Z malé hájovny na konci Semic se prodejní místo posunulo na hájenku Jarník, na půl cesty mezi Pískem a Flekačkami. Dalším prodejním místem je hájenka Albrechtice nad Vltavou.

Sortiment vánočních stromků tvořily v prvních letech stromky vyřezané při prořezávkách z lesních porostů. Postupem času firma na ploše bývalé lesní školky založila první plantáž s trochu exotičtějšími dřevinami, nejprve jedlí obrovskou, ke které přibyla jedle kavkazská, nebo také Korejská. 

Druhy vánočních stromků:
smrk ztepilý
smrk pichlavý (stříbrný)
smrk omorika
borovice lesní
borovice černá
jedle bělokorá
jedle obrovská (grandiska)
jedle kavkazská
jedle korejská

Na stromky z prořezávek nezanevřeli, smrk ztepilý, borovici lesní a jedli bělokorou dodávají na prodejní místo z lesa. Stromky jsou vyřezávány v rámci pěstebních výchovných zásahů, které je firma povinna dělat. Velkou výhodou výroby vlastních vánočních stromků je kvalita a čerstvost. Každý den v Písku reagují na prodej, která dřevina dochází, nařežou čerstvou i několikrát denně. Nestane se, že stromky jsou nařezané několik týdnů či měsíců předem. Ceny stromků jsou „lidové“. Za dřeviny z plantáží se neplatí podle výšky, cena je stanovena za kus, takže ať si vyberete metrový nebo dvoumetrový stromek, cena je stejná. Samozřejmostí je zabalení stromku a úprava kmínku do stojánku. Doplňkový sortiment jsou vánoční vazby a jmelí pro štěstí.

Vánoční stromeček si v Lesích města Písku koupilo hodně lidí a to, že se mnozí z nich každý rok vrací snad svědčí o jejich spokojenosti. Jestli jste zde ještě nebyli, přijďte nasát vánoční atmosféru a vybrat si ten pravý vánoční stromeček.

Prodávat se bude na hájence Jarník od 8. prosince do 23. prosince 2022 každý den od 8 do 16 hodin a na hájence Albrechtice nad Vltavou od 10. prosince 2022 od 13 hodin.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevíte kde pořídit vánoční stromek? Prodej u Lesů města Písku je již tradicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.