Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čedok spustil prodej zájezdů z Letiště České Budějovice. První cestující odletí už v srpnu 2023

, aktualizováno 8. prosince 2022, 11:06

Už v srpnu 2023 budou moct lidé vyrazit na zahraniční dovolenou z Letiště České Budějovice. Společnost Čedok, se kterou se Jihočeský kraj dohodl na spolupráci, bude nabízet zájezdy na řecký Rhodos a do turecké Antalye. Lety bude podle jihočeského hejtmana Martina Kuby (ODS) zajišťovat společnost Smartwings letadly typu Boeing 737. Kuba to uvedl na svém Facebooku.

Původně se počítalo s rokem 2024. Nyní už je ale jasné, že českobudějovické letiště začne pro veřejnost fungovat dříve. Cestovní kancelář Čedok dnes spustila prodej zájezdů do dvou destinací, které patří podle ní mezi ty nejoblíbenější. „V nabídce se objeví nejprodávanější a nejoblíbenější hotely na řeckém ostrově Rhodos a na Turecké riviéře, nejčastěji čtyřhvězdičkové a pětihvězdičkové resorty s programem all inclusive,“ uvedla v tiskové zprávě cestovní kancelář.

První lety se mají uskutečnit v srpnu 2023. Létat se bude až do konce září na palubách letecké společnosti Smartwings. „Největší tuzemský dopravce na chartery z Jihočeského kraje nasadí letadla typu Boeing 737 až pro 189 cestujících v ekonomické třídě. Do Antalye poletí klienti Čedoku z Českých Budějovic každý pátek od 4. srpna 2023, na Rhodos každé pondělí od 7. srpna 2023," stojí v tiskové zprávě. Na webovýcch stránkách Čedoku se už mohou nyní lidé podívat na nabídku. Týdenní allinclusive pobyt v Turecku na konci září začíná na necelých 15 tisících za osobu. 

Podle obchodního ředitele Smartwings Petra Šujana by se mohl počet letů do budoucna zvyšovat. „Těší nás, že Smartwings budou prvním leteckým dopravcem, který ve spolupráci s Čedokem nabídne z Letiště České Budějovice přímá letecká spojení do oblíbených dovolenkových destinací,“ řekl. Kromě toho má letiště fungovat také jako cargo pro dvě až tři letadla za den, řekl už před časem hejtman.

Příští rok by se mohlo z Budějc létat do Řecka a Turecka. Jasno bude v říjnu

Řecký ostrov Rhodos nebo turecká Antalya. To jsou dvě destinace, do kterých by se mohlo už v druhé polovině léta 2023 létat z českobudějovického letiště. Lety zde plánuje cestovní kancelář Čedok. Stoprocentně potvrzené by vše mělo být v polovině...

Urychlit celý proces rozlétání jihočeského letiště se podařilo díky spolupráci kraje se státním podnikem Řízení letového provozu (ŘLP), který si řízení letiště převezme. Kraji odpadla nutnost certifikace letiště, zbavil se také některých nákladů spojených s provozem letiště. „Spolu s Úřadem pro civilní letectví a Řízením letového provozu jsme poslední měsíce pracovali na tom, aby se letiště podařilo rozlétat. Chci všem poděkovat za přístup, protože bez koordinace všech těchto partnerů a jejich podpory bychom to nikdy nezvládli. Byl to chvílema velkej boj, ale stálo to za to,“ napsal dnes jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) na svém Facebooku. Původně mělo být o letech na nadcházející léto jasno už v říjnu.

Od roku 2020 je Jihočeský kraj jediným akcionářem letiště. S městem se dohodl na prodeji akcií za zhruba 6,5 milionu korun. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky letiště, Letiště České Budějovice, Jihočeský kraj, Řízení letového provozu, stát, provoz, ČEDOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čedok spustil prodej zájezdů z Letiště České Budějovice. První cestující odletí už v srpnu 2023  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.