Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Některé areály zahájí o víkendu lyžařskou sezónu. Otevře Hochficht a Kvilda

Už tento víkend mohou milovníci zimních sportů vyrazit do některých areálů, které zahájí sezónu. Lyžovat se bude v areálu Hochficht, který je na česko-rakouské hranici Šumavy, a v Kvildě. Další areály už začaly zasněžovat a provoz zahájí v následujících dnech.

V sobotu v půl deváté ráno zahájí zimní sezónu areál Hochficht. „Lyžařské podmínky budou na začátek sezóny výborné. Na sjezdovkách leží směs přírodního prašanu a technického sněhu, což je ideální kombinace. Jelikož o víkendu budou v provozu jen některé sjezdovky a lanovky, bude se pochopitelně lyžovat za zvýhodněné ceny. Předpověď počasí je na následující dny nadále velmi příznivá, a proto již brzy zprovozníme další sjezdovky a lanovky,“ uvedl Gerald Paschinger, ředitel skiareálu Hochficht.

Na sobotní zahájení sezóny bude v provozu čtyřsedačková lanovka Hochfichtbahn, dvoukilometrová FIS sjezdovka Standardabfahrt a dětské hřiště Fichtl Kids Park s pojízdným pásem a zábavnými atrakcemi. Ostatní svahy podle Martina Řezáče z marketingu areálu momentálně zasypává okolo 130 sněžných děl technickým sněhem. „Otevření dalších sjezdovek na sebe dlouho nenechá čekat," uvedl v tiskové zprávě Řezáč.

Se zasněžováním začal také Skiareál Lipno. Přesný termín zahájení sezony ale zatím nezveřejnil. „Konečně ale nastávají dny, kdy se teploty budou držet pod nulou a my budeme moci vyrábět sníh," uvedla za středisko Olga Kneiflová.

Areál na Zadově už zasněžovat začal. „Předpokládáme, že sjezdovky budou připravené za pár dní. Každopádně se bude ale lyžovat už na Kvildě, kde zahajujeme provoz v sobotu v 9:00," řekl za zadovské středisko Petr Vondraš.

Ohodnoť článek

Foto Areál Hochficht

Štítky hochficht, lyžování, sezona, sníh, lyže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé areály zahájí o víkendu lyžařskou sezónu. Otevře Hochficht a Kvilda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.