Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeská policie přivítala na „Dnech otevřených dveří“ tři českobudějovická gymnázia

PR článek

Zajímavý program si připravilo Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje v rámci „Dnů otevřených dveří“ pro střední školy. Studenti měli možnost podívat se kromě jiného třeba i na Integrované operační středisko, veřejnosti jinak nepřístupné, a jeho unikátní operační systém.

Studenti Gymnázia Česká, Gymnázia J. V. Jirsíka a dále také Českého reálného gymnázia postupně během listopadu navštívili krajské ředitelství na Lannově třídě v Českých Budějovicích. Čekal je zde velmi pestrý program s cílem přiblížit mladým studentům především běžnou policejní práci, poodhalit technické novinky a vybavení a také možnosti, které Policie ČR jako stabilní zaměstnavatel nabízí. Pozvány byly proto přednostně především maturitní a předmaturitní třídy uvedených gymnázií.

Pracovnice personálního oddělení spolu s tiskovým mluvčím policie por. Milanem Bajcurou nejprve v krátké prezentaci představili fungování Policie ČR, jednotlivých složek a oddělení, dále názorně popsali podmínky přijetí do služebního poměru a testy, které musí uchazeč před přijetím absolvovat, a také benefity práce u Policie ČR.

Poté se studentů ujali policisté z dopravní policie, ukázali jim veškeré vybavení potřebné pro svou každodenní práci a zodpověděli mnoho zvídavých dotazů. Studenti měli možnost posadit se do služebního policejního auta, prohlédnout si policejní radar, speciální dalekohled a poslechnout si zajímavosti a případy z každodenní praxe v terénu.

Poslední zastávkou v informacemi nabitém odpoledni bylo pracoviště Integrovaného operačního střediska. Studenti byli usazeni přímo v místnosti krizového řízení, odkud se řídí mimořádná bezpečnostní opatření. Nahlédli také na sál, kde jsou přijímány hovory z tísňové linky 158. Operační důstojník jim zde představil naprosto unikátní operační systém, který je skutečnou chloubou jihočeské policie a mimo jiné umožňuje na on-line mapě kraje zobrazení jednotlivých aktivních policejních hlídek a jejich kooperaci a řízení. Studenti všech tří gymnázií zde položili opravdu mnoho zajímavých dotazů jak k fungování celého operačního střediska, tak i k jednotlivým řešeným případům a zajímala je třeba i psychohygiena sloužících policistů, neboť tato práce může být psychicky velmi náročná a vyžaduje skutečně odolnou a zkušenou osobnost.

Jihočeská policie chce touto akcí otevřít své dveře veřejnosti a poodhalit více ze své náročné, ale smysluplné práce. Vzhledem k úspěšnosti celé akce a velmi pozitivním zpětným vazbám z jednotlivých zúčastněných středních škol se jihočeská policie chystá v příštím roce ve Dnech otevřených dveří i nadále pokračovat. Od ledna 2023 budou vypsány nové termíny a budou pozvány další českobudějovické střední školy.

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje tímto děkuje všem zúčastněným a bude se od ledna 2023 těšit na další zvídavé studenty i jejich pedagogy.

V případě zájmu Vaší střední školy o účast na akci „Den otevřených dveří“ pište e-mail na: krpc.nabor@pcr.cz.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, den otevřených dveří, gymnázia, dopravní policie, Integrované operační středisko, práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská policie přivítala na „Dnech otevřených dveří“ tři českobudějovická gymnázia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.