Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město nebude snižovat teploty v bazénu ani v Budvar aréně. Omezovat nebude ani otevírací dobu

Teploty v areálech sportovních zařízení, které zřizuje město, zůstanou i v příštím roce stejné. Město nechce přistupovat k jakémukoli omezování vytápění plaveckého bazénu nebo zimního stadionu a ani otevírací doby sportovišť. Dovolit si to může podle vedení města díky zastropování cen.

Město zatím nepřistupovalo k žádnému omezování teplot nebo otevírací doby ve sportovních zařízeních, které zřizuje. Jde o plavecký a zimní stadion, a také sportovní halu. Jinak tomu podle ředitele sportovních zařízení Tomáše Nováka nebude ani v příštím roce. „Můžeme si to dovolit díky vstřícnému přístupu města a zároveň i díky zastropování cen energií. V letošním roce jsme nesnížili teploty vody v bazénech ani v šatnách a sprchách a ani v roce 2023 ke snižování teplot nepřikročíme,“ uvedl Novák.

Co se týká zimního stadionu, obě ledové plochy budou podle mluvčí magistrátu Jitky Welzlové otevřeny do konce března 2023. „V dubnu, případně v jeho části, bude ještě k dispozici led na jedné z hal Budvar arény. V květnu se položí na plochu v tréninkové hale povrch pro in-line hokej. Druhá hala Budvar arény tak bude sloužit pro „suchou“ přípravu do začátku července,“ uvedla v tiskové zprávě. Od začátku srpna by pak měly být znovu v provozu obě ledové plochy.

Krytý plavecký bazén bývá standardně v provozu do června, kdy ho plně nahradí letní plovárna. Jinak tomu nebude ani v příštím roce. „Teplota vody v bazénech ani ve vířivce se snižovat nebude a zůstane ve velkém bazénu na hodnotě 27,2 stupňů, v dětském bazénu 28 stupňů a ve vířivce 32 stupňů," komentoval Novák. Omezovat se podle něj nebude ani otevírací doba sauny.

Sportovní hala prochází rekonstrukcí, během které opravuje se střecha. Práce mají být hotové na konci ledna. Další drobné práce budou pokračovat v červenci, proto bude hala od června měsíce uzavřena. Její znovu otevření je neplánováno na srpen 2023.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky české budějovice, bazén, sportovní hala, ledová plocha, teplota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nebude snižovat teploty v bazénu ani v Budvar aréně. Omezovat nebude ani otevírací dobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.