Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Město od ledna podpoří nové rodiče. Získají příspěvek dva tisíce korun

Noví rodiče s trvalým bydlištěm v Českých Budějovicích si od roku 2023 polepší. Zastupitelé na svém posledním jednání schválili dotaci, díky které dostanou na jedno dítě příspěvěk dva tisíce korun. Stejnou částku poskytuje také kraj. Podmínkou získání příspěvku bude účast alespoň jednoho z rodičů na vítání občánků.

Dotační program na podporu narozených dětí schválili českobudějovičtí zastupitelé na svém posledním jednání. „Rodiče miminek narozených od 1.ledna 2023 do 31.prosince 2024 s trvalým pobytem na území našeho města, dostanou finanční příspěvek 2 tisíce korun na jedno dítě od nás a stejnou částku z kraje," popsala primátorka města Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Kraj stejný příspěvěk poskytuje novým rodičům od začátku roku 2022. Podle primátorky bude kromě trvalého pobytu podmínkou pro získání peněz od města účast alespoň jednoho z rodičů na oficiálním vítání občánků na radnici.

V Českých Budějovicích se podle města narodí ročně kolem 1000 miminek. Program je prozatím schválen na dva roky. Z městkého rozpočtu tak půjdou zhruba 4 miliony korun. „Všechno se ale samozřejmě nedá jen přepočítávat na peníze. Prioritní je pomoc rodinám s malými dětmi,“ dodala Škodová Parmová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky město, české budějovice, dotace, maminky, příspěvek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město od ledna podpoří nové rodiče. Získají příspěvek dva tisíce korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.