Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Některá jihočeská lyžařská střediska udržují provoz i přes nepříznivé počasí

Některá lyžařská střediska na jihu Čech udržují provoz, přestože počasí zimním sportům nepřeje. Provozovatelé očekávají, že v nejbližších dnech se ochladí, a budou tak moci vyrobit nový technický sníh. Podle meteorologů by během týdne mohlo ve vyšších polohách sněžit.

„Za víkend evidujeme přibližně sedm stovek lyžařů. Provoz se snažíme zachovávat ve stejném rozsahu," uvedla za Skiareál Lipno Olga Kneiflová. Od pátku přerušili večerní lyžování. V provozu ale nadále zůstávají lanovky Lipno Express, Promenádní, Střecha a s nimi sjezdovky Jezerní, Dámská a Promenádní. „Věříme, že brzy budeme moci opět vyrábět technický sníh a podmínky budou ještě lepší," řekla.

Lyžaři také mohou vyrazit na sjezdovku Kvilda. Provozovatelé se snaží udržet podmínky pro lyžování navzdory nepříznivému počasí. „Převážíme sníh z míst sjezdovky, kde je ho více," uvedl za Kvildu Richard Jirouš. Dodal, že provozovatelé také domluvili speciální autobusové spoje, které na sjezdovku svážejí lyžařský kurzy z okolí. „Aspoň se jim touto cestou pokoušíme zajistit podmínky pro výcvik," uvedl Jirouš.

Od 5. ledna musel kvůli zhoršeným sněhovým podmínkám přerušit provoz lyžařský areál Hochficht. „Uzavřen zůstane tak dlouho, než se podaří vyrobit nový technický sníh nebo napadne přírodní. Předpověď počasí slibuje ochlazení a teploty pod nulou počátkem tohoto týdne," informoval v tiskové zprávě mluvčí areálu Martin Řezáč.

Podle předpovědi meteorologů by mohlo v týdnu sněžit ve vyšších polohách. Teploty ale podle Českého hydrometeorologického ústavu vystoupají až na deset stupňů nad nulou. Mrznout má nejspíše jen v noci. 

„Mraky přinesou podle předpovědi každý den v tomto týdnu déšť nebo přeháňky. Zvláště na horách budou srážky četnější a může se tam objevit i sníh. Dnes by se mohly večer na východě vyskytnout sněhové srážky v polohách nad 600 metrů nadmořské výšky. V úterý a čtvrtek by mohlo sněžit také v nižších polohách, nad 400 metrů. V pátek a o víkendu potom zřejmě nasněží, nebo se objeví smíšené srážky zase spíše ve vyšších polohách," uvedli meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky jihočeský kraj, lyžování, zima, podmínky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některá jihočeská lyžařská střediska udržují provoz i přes nepříznivé počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.