Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Budějce chtějí při modernizaci kasáren postupovat společně se státem

České Budějovice chtějí postupovat při modernizaci Žižkových kasáren v centru města společně s ministerstvem spravedlnosti. Areál, který je blízko českobudějovického nádraží, je téměř prázdný. Část komplexu patří městu a část státu. Podle navrhovaného projektu by v budoucnosti v objektu mělo vzniknout justiční zázemí pro státní zastupitelství nebo soudní archiv a také sídlo pro některé odbory magistrátu.

„Jedná se o velmi zajímavý brownfield. Areál jsme si společně s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem a jihočeským hejtmanem Martinem Kubou prohlédli a máme určitou představu, jak jej do budoucnosti využít," řekla českobudějovická primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Město v minulosti pod vedením bývalého primátora Jiřího Svobody (ANO) připravovalo rozsáhlou rekonstrukci kasáren za přibližně miliardu korun a chtělo tam přesunout státní úřady. Nakonec od projektu ustoupilo, jelikož se podle tehdejšího náměstka primátora Juraje Thomy (hnutí Občané pro Budějovice) nedohodlo s celní správou, která také část areálu vlastní.

České Budějovice chtějí přesunout státní správu do Žižkových kasáren

České Budějovice chtějí přesunout státní správu, kterou jako obec s rozšířenou působností vykonávají, do objektu bývalých Žižkových kasáren. Objekt je téměř opuštěný a město jej hodlá rekonstruovat. Kromě státní správy by měla v bývalých...

„Hovoříme o místě s ideální polohou. Pokud by tam byly odbory magistrátu, je to pro občany velmi snadno dostupné, mohou zaparkovat auto v sousedním obchodním domě Mercury a není nutné, aby kvůli všemu chodili do budovy na náměstí. Pro nás by všechno bylo ještě mnohem atraktivnější, pokud by byl dotační titul na brownfield," řekla primátorka.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, správa, vláda, stavby, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce chtějí při modernizaci kasáren postupovat společně se státem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.