Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Písek loni hospodařil s nižším schodkem, než plánoval

Město Písek loni hospodařilo se schodkem 84 milionů korun. Rozpočet na rok 2022 přitom počítal se schodkem 350 milionů Kč. K jeho snížení přispělo mimo jiné to, že město nezahájilo projekt výstavby plaveckého stadionu, na nějž pro loňský rok vyčlenilo 180 milionů korun. O výsledcích hospodaření informovala mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová. V roce 2021 hospodařil Písek s přebytkem téměř 36,9 milionu Kč.

Písek loni hospodařil s příjmy ve výši 1,015 miliardy korun a výdaji 1,099 miliardy Kč. "Příjmy rozpočtu, které loni poprvé v historii překročily miliardu korun, meziročně vzrostly o 49,1 milionu korun. Jejich největším zdrojem byly příjmy daňové, kde město při třináctiprocentním meziročním růstu získalo částku 639,5 milionu korun," řekl místostarosta písku Josef Soumar (Piráti).

K nejvýznamnějším projektům roku 2022 patřily investice do základních škol za téměř 40 milionů korun. Loni také začala stavba domova pro seniory, jež bude dokončena příští rok. "Další položkou ve výdajové stránce rozpočtu byl nákup dvou domů na Velkém náměstí za 30 milionů korun, kterými vede průchod mezi Velkým náměstím a Palackého sady. Díky jejich koupi můžeme zanedbaný průchod konečně opravit, rekonstruovat ho budeme už letos,“ uvedl Soumar.

Letos bude Písek hospodařit se schodkem 116 milionů korun. Rozpočet počítá s příjmy 1,07 miliardy korun a výdaji 1,18 miliardy. Písek na letošek plánuje 333 milionů korun na kapitálové investice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek loni hospodařil s nižším schodkem, než plánoval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.