Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějce zabojují o titul Historické město roku v celostátním kole. Vítěze se dozvíme v dubnu

Rekonstrukce radnice, Samsonovy kašny nebo oprava historických průčelí měšťanských domů. To vše přispělo k vítězství Českých Budějovic v krajském kole soutěže, která je součástí boje o titul Historické město roku. O vítězi celostátního kola bude jasno v dubnu.

České Budějovice zvítězily v krajském kole soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městské památkové rezervace a památkové zóny. Památkáři podle vedení města ocenili například opravu historické budovy radnice, Samsonovy kašny nebo Černé věže. Úspěch sklidila také obnova historických průčelí významných měšťanských domů nebo postupná obnova dominikánského kláštera. 

Díky vítězství Budějce postoupily do celostátního kola boje o titul Historické město roku 2022. „Vítěz celostátního kola a držitel prestižního titulu bude vyhlášen v dubnu," uvedla tisková mluvčí města Jitka Brůha Welzlová.

Ještě předtím ale přijeli do města zástupci Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, ministerstev kultury a pro místní rozvoj. „Na vlastní oči mohli vidět konkrétní obnovené památky a zhodnotit péči, kterou jim věnuje nejen město, ale i jejich vlastníci," uvedla náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková (Piráti).

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České Budějovice

Štítky České Budějovice, radnice, Historické město roku, Zuzana Kudláčková, Česká pirátská strana, Černá věž, Ministerstvo kultury České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenda Rous

Tak historické artefakty bychom měli. Teď zbývá udělat alespoň něco pro současnost. Parkování, dopravní zácpy, opravit silnice. A není se kde koupat.

Středa, 15. února 2023, 09:13Odpovědět

Budějce zabojují o titul Historické město roku v celostátním kole. Vítěze se dozvíme v dubnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.