Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovický Budvar podniká další kroky k dosažení trvalé udržitelnosti

PR článek

Budějovický Budvar pokračuje ve své cestě k dosažení trvalé udržitelnosti. Po několikaměsíčním testování třinácti elektromobilů různých značek se pivovar rozhodl zařadit do užívání tři vozidla s plně elektrickým pohonem. Elektromobily Škoda Enyaq byly minulý pátek oficiálně předány do rukou pivovaru.

„Na konci loňského roku jsme testovali 13 různých elektromobilů a srovnávali jejich vlastnosti. Během tří měsíců se nám podařilo najezdit 8000 km. S přihlédnutím k výši provozních nákladů, a především přidané ekologické hodnotě jsme se nakonec rozhodli k flexibilnímu zapůjčení třech vozidel Škoda Enyaq od společnosti Arval CZ s.r.o.,“ vysvětluje Pavel Pánek, provozní ředitel Budějovického Budvaru a pokračuje „S elektromobily je život odlišný od současných zvyklostí, je potřeba změnit přístup. Ačkoliv jsme si vědomi, že nejsou vhodné úplně pro každého, v našem případě elektromobily aktuálně představují ideální řešení, které splňuje veškeré naše potřeby i ekologické cíle.“

„Za Arval jsme velmi rádi, že se stále potkáváme s dalšími klienty, kteří jsou otevření nejen operativnímu leasingu, ale hlavně elektromobilitě, ve které vidíme budoucnost. Věřím, že řidiči z řad Budějovického Budvaru budou s vozy Enyaq spokojeni,“ říká Aleš Polák, generální ředitel Arval CZ s.r.o.

S testovací fází Budvaru pomáhala také společnost E.ON Energie a.s. Její zástupci konzultovali s vedením pivovaru zejména možnosti dobíjení a následné potřeby pro začlenění do provozu podniku. Propůjčili také několik stanic na období testování.

„Dobít elektromobil je jedna věc. Ze zkušenosti, ale víme, že ve firmách je potřeba myslet na řadu dalších aspektů. Namátkou zmíním třeba detailní vykazování dobíjení, chytré zapojení velkého počtu stanic, kompenzace domácího dobíjení nebo správa uživatelů. Dobíjení služebního vozidla zkrátka klade o něco větší nároky na celkové řešení,“ doplňuje Jakub Kott, vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON Energie.

Největší motivaci pivovaru k výměně části konvenčních vozidel za elektromobily představuje především dlouhodobý cíl Budvaru postupně snižovat uhlíkovou stopu.

Budějovický Budvar plánuje vozy Škoda Enyaq testovat až do konce října. Následně proběhne interní vyhodnocení. V případě spokojenosti pivovar s největší pravděpodobností trvale rozšíří svůj vozový park o další modely těchto automobilů, a tak posune své ekologické cíle zase o stupeň výše.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějovický Budvar, pivovar, elektromobil, Škoda Enyaq, E.ON Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Budvar podniká další kroky k dosažení trvalé udržitelnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.