Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bývalá knihovna v Písku projde rekonstrukcí. Přesune se sem městská policie

Historická budova na Alšové náměstí v Písku, kde dřív sídlila knihovna, projde rekonstrukcí. Objekt je podle města v nevyhovujícím stavu. Přesunout by se do něj po opravě měla základna městské policie. Předpokládané náklady jsou přes 40 milionů korun.

Měšťanský dům s empírovou fasádou prošel rekonstrukcí v roce 1970, kdy se upravoval pro potřeby knihovny. Od té doby se ale žádné opravy neprováděly, což se na stavu budovy podepsalo. „Objekt rekonstrukci už nutně potřebuje. Ve špatném stavu je střecha i fasáda, budovu je třeba sanovat proti vlhkosti,“ uvedl starosta Michal Čapek (ANO).

Na lednovém zasedání zastupitelstva město odhlasovalo vypsání výběrového řízení na rekonstrukci historické budovy. Vyčleněno je na projekt zhruba 42,5 milionu korun bez daně.

Projekt podle starosty zahrnuje i výměnu zastaralých inženýrských sítí. Práce by měly trvat 15 měsíců a jejich součástí bude i změna dispozice budovy, do které se následně přesune městská policie.

Ta podle vedení města sídlí už 30 let, od svého založení, v budově v Komenské ulici, která už potřebám městské policie nevyhovuje. „Strážníkům chybí například prostory pro odpovídající zbrojní sklad, místnost pro dočasný záchyt podezřelých osob, samostatné pracoviště obsluhy kamerového systému nebo místnost pro asistenci prevence kriminality,“ přiblížil starosta.

Kromě toho je potřeba vybudovat také klimatizovanou místnost pro server městského kamerového systému, sklad technického materiálu a kanceláře. „Nová budova by měla vyřešit také bezbariérový přístup, který v Komenského ulici není,“ doplnila tisková mluvčí města Petra Měšťanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky správa, stavby, policie, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá knihovna v Písku projde rekonstrukcí. Přesune se sem městská policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.