Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bratři kominíci si v centru Budějc otevřeli svůj karaoke bar. A jak jinak než v kominickém stylu

PR článek

Minulý víkend se přímo v centru Budějc otevřel nový karaoke bar. A není jen tak ledajaký. Za jeho vznikem totiž stojí bratři kominíci, kteří vedle svého náročného řemesla hledali další výzvu a rozhodli se, že si otevřou svůj vlastní podnik. Kromě zábavy si u baru navíc můžete objednat i kominické služby.

Jakub Kůta se již osm let věnuje kominictví a je bezesporu zkušeným řemeslníkem. Jak sám říká, kominíků je ale dnes málo, jsou tedy velmi vytížení a volného času tak opravdu není nazbyt. Přesto hledal Jakub Kůta ve svém životě další výzvu. A jelikož má podle svých slov již od osmnácti let v oblibě karaoke bary, rozhodl se, že si založí svůj vlastní. Aby se však odlišil od ostatních podniků, napadlo jej, že celý svůj projekt uskuteční právě ve stylu svého řemesla.

„Říkal jsem si, proč to nespojit. Chtěl jsem do svého baru zapojit i to, čemu se věnuji profesně a zároveň jsem také nechtěl otevírat podnik, který lidé najdou všude. Jsem si téměř jistý, že podobný bar v kominickém stylu nikde jinde v Česku nenajdete, alespoň o žádném jiném nevím,“ vypráví Jakub Kůta jak jej napadlo otevřít si vlastní bar v kominickém stylu. Speciální design ale není to jediné, co by mělo bar odlišovat od konkurence. „Chceme si zde zakládat na kvalitě nápojů. Je tu všechno nové, vložili jsme do toho hodně úsilí,“ zdůrazňuje Kůta.

Bratři kominíci

Jakub Kůta chtěl od začátku do svého ambiciózního projektu zapojit i své dva mladší bratry, kteří se mimo jiné také věnují kominictví. Ten nejmladší z nich je stále ještě v učení, svému zkušenějšímu bratrovi ale již řadu let pomáhá. A teď to samé platí i v kominickém baru.

„Mám původně vystudovanou střední školu v oboru hotelnictví a turismu, ale pak jsem šel ještě na kominíka. Nápad na otevření baru přišel z čista jasna, brácha Jakub mi jednoho dne zavolal, že by si chtěl otevřít svůj vlastní bar a zeptal se, jestli do toho půjdu s ním. Nejdřív mi to přišlo jako bláznivé, ale pak se mi to postupně rozleželo v hlavě, a nakonec jsem si řekl, že do toho půjdu s ním,“ přidává jeden z mladších bratrů Kůtových David. Jeho slova Jakub potvrzuje.

„Zpočátku se mi lidé dost divili, když jsem jim řekl, že si chci něco takového otevřít, navíc v úplně jiném odvětví, s nímž nemám zkušenosti. Ale šel jsem si za svým,“ naznačuje. „Chtěl jsem do toho promítnout i karaoke, které tady už kdysi mělo historii, ještě když to zde vlastnil a provozoval bývalý majitel Snackbaru. Lidé na to tady byli zvyklí, tak jsem si ten svůj bar v kominickém stylu obohatil i muzikou.“

Černé nádobí, kominické kartáče či žebříky

Samotný bar je rozdělený na dvě poloviny. Přední část je podle Jakuba Kůty spíše poklidnější a určená ke konzumaci nápojů. Návštěvníci si zde mohou v poklidu vychutnat svůj drink, nebo třeba kávu. To vše v prostředí stylizovaném do kominického řemesla.

Vizuální stránka celého interiéru má připomínat materiál, z něhož bývá postaven klasický komín. Na zdech jsou tak nalepené tapety s věrohodným cihlovým designem, součástí je i falešný krb. Stěny také zdobí nejrůznější autentické fotografie z oboru. Celý interiér je zároveň vybavený černým nábytkem. Design baru vytvářela návrhářka Veronika S.

„Součástí tematického vybavení jsou ale také některé nástroje, které běžně používáme při práci, jako třeba kartáče či žebříky – ty slouží jako věšáky na oblečení,“ upřesňuje Jakub Kůta.

Objednejte si servis komínu přímo na baru!

Kromě názorných ukázek kominického řemesla mají všichni návštěvníci kominického baru navíc také možnost objednat si kominické služby přímo k sobě domů. „U barmana bude kniha, do níž si případný zájemce zapíše své jméno a kontaktní údaje, a já už ho pak osobně kontaktuji a domluvím se s ním na všem, co bude na svém komínu potřebovat,“ přibližuje Jakub Kůta způsob, jak poptávka kominických služeb přímo na místě funguje.

Ve druhé části baru pak probíhá veškerá zábava včetně karaoke. Součástí baru je také salónek, v němž bratří Kůtové nabízejí možnost uspořádat nejrůznější soukromé akce, například oslavy narozenin, do budoucna i s rautem. Výhledově tu také plánují nabízet i možnost uspořádání soukromých akcí s uzavřenou společností, třeba firemních večírků.

Podnik funguje jako klasický bar, otevírací doba je ve všední dny od pěti odpoledne do jedné ráno. Ve středu, pátek a sobotu tu ale hosty podle potřeby obslouží až do ranních čtyř hodin.

Jak se k nám dostanete?
Sídlíme na adrese Piaristická 8 na místě bývalého Snackbaru přímo v srdci Českých Budějovic. Otevíráme kromě neděle každý den od 17 hodin a jedeme až do rána. Tak doražte, těsíme se na vás!

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kominický bar, kominictví, kominíci, řemeslo, České Budějovice, karaoke bar, nápoj, Česko, město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bratři kominíci si v centru Budějc otevřeli svůj karaoke bar. A jak jinak než v kominickém stylu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.