Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Arpida slaví 30 let. Připomíná si je výstavou v IGY Centru

Už třicet let poskytuje českobudějovická Arpida pomoc rodinám, které pečují o děti, mladistvé a dospělé osoby s tělesným a kombinovaným postižením. Významné výročí si centrum připomene například výstavou fotografií, které celou historii mapují. Panely se snímky najdou lidé minimálně do konce března v nákupním centru IGY.

Autorkou výstavy, kterou mohou lidé od dnešního dne vidět v přízemí a prvním patře IGY Centra, je Petra Coufalová. Heslem celého projektu je „Spojme naše světy“. „Příprava trvala zhruba půl roku. Musela jsem procházet opravdu velké množství fotografií, některé nebyly označené roky, takže jsem porovnávala obličeje, abych snímky správně zařadila,“ popsala během slavnostního zahájení výstavy.

Tu tvoří několik panelů, které mapují jednotlivé roky centra. Kromě fotografií na nich lidé najdou také kódy, pomocí kterých mohou Arpidě přispět na různé aktivity nebo kompenzační pomůcky. „Jsme za tuto spolupráci moc rádi. Výstava bude v přízemí a prvním patře našeho nákupního centra minimálně do konce března,“ okomentovala marketingová manažerka IGY Šárka Gramanová.

Výstava je první z akcí, které Arpida k významnému výročí pořádá. „Domluvili jsme se, že bychom k těm třiceti letům chtěli uspořádat více událostí, kterými bychom o sobě dali vědět. Velkou radost máme například ze spolupráce s Jihočeským divadlem, ze které vzešlo jedno benefiční představení, které se odehraje na otáčivém hledišti v Českém Krumlově. Nebude chybět ani Arpi.day, což je rodinný hudební festival, a na Lipně na Stezce korunami stromů budeme pořádat Den s Arpidou,“ uvedl tiskový mluvčí centra Ondřej Hellebrandt. Celý cyklus akcí pak bude v prosinci zakončen tradiční Andělskou aukcí a vánočním benefičním zápasem hokejistů Motoru.

Arpidu denně navštěvuje více než 180 uživatelů a dalších 2500 ročně využije ambulantní služby centra. „Cílem některých akcí je upozornit na přetrvávající problémy a překážky, které se dlouhodobě a neúspěšně snažíme překonat. Tím také prezentovat naše výzvy, zejména aktuální snahu vytvořit prostor pro dospělé osoby s tělesným a kombinovaným postižením prostřednictvím projektu Arpida+ kampus životních příležitostí,“ uzavřel ředitel centra Marek Wohlgemuth.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Reifová

Štítky Arpida, IGY Centrum, výstava, výročí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arpida slaví 30 let. Připomíná si je výstavou v IGY Centru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.