Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tábor zvýší nájemné v některých městských bytech o 15 procent

Tábor zvýší nájemné v některých městských bytech o 15 procent. V průměru budou lidé platit částku v rozmezí 60 až 75 korun za metr čtvereční. Patnáctiprocentní zdražení odpovídá inflaci a týká se především bytů, kde nájemci platili méně, než je v dané lokalitě průměrné.

„V současnosti je průměrná cena nájemného v Táboře v rozmezí přibližně 60 až 65 korun. Některé byty však nedosahovaly ani této částky a byly výrazně levnější. Někde nyní platí za metr čtvereční třeba pouze 35 korun," uvedl táborský místostarosta Martin Mareda (Piráti).

Výši nájemného v Táboře už delší dobu určuje několik kritérií. Cenu ovlivňuje například lokalita, ve které se byt nachází, stav objektu nebo počet bytů v daném domě. Zvýšení nájemného, které schválila táborská rada, začne platit 1. července a bude mít některé výjimky. Jde například o domy s pečovatelskou službou, sociální byty nebo byty, v nichž žijí senioři starší 70 let.

Město v některých svých nemovitostech zvýší nájemné. I tak lidé platí méně než je běžné

O několik stovek korun si lidé připlatí za nájemné v některých městských bytech a nebytových prostorech. Město tak reaguje na inflaci, která podle Českého statistického úřadu loni dosáhla 15,1 procenta. I přes zvýšení se ale podle radnice nájemné...

Tábor vlastní 3052 městských bytů. „Poptávka po nich je dlouhododbě vysoká, ročně se jedná přibližně o šest stovek žádostí. Lidé chtějí mít nějakou jistotu stabilní ceny, protože tržní nájmy jsou v Táboře výrazně vyšší," uvedl Mareda. Nejžádanější lokalitou bývá většinou centrum kolem Starého města. Tržní nájemné za metr čtvereční tam přesahuje 100 korun.

Tábor neplánuje zvýšení nájmů v nebytových prostorech. „Chtěli jsme tímto krokem podpořit podnikatele a živnostníky," uvedl místostarosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, byty, správa, Tábor, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor zvýší nájemné v některých městských bytech o 15 procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.