Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

S aplikací DPMCB se svezete městskou i autem

PR článek

Užitečný pomocník pro cesty městskou hromadnou dopravou ale i autem. Tím se pro Budějčáky může stát vylepšená aplikace DPMCB, jejíž novou verzi už má ve svém chytrém telefonu přes 10 tisíc uživatelů.

Stejně jako v předchozích letech v ní můžou zákazníci Dopravního podniku města České Budějovice používat předplacené jízdenky na MHD, díky novým funkcím ji ale využijí k získávání aktuálních informací i ti, kteří po Budějovicích jezdí jen sporadicky na jednotlivé jízdenky, a dokonce i ti, kteří potřebují ve městě zaparkovat.

Aplikace pro každodenní použití

„Aplikaci pouštím každý den hlavně díky nové funkci Aktuální odjezdy. Když vycházím z domova, z práce nebo se chci při pěší pochůzce městem popovézt, stačí vyhledat podle názvu nejbližší zastávku a vidím, kdy mi z ní reálně pojedou nejbližší spoje podle aktuálního stavu provozu,“ popisuje Barbora Fišer, mluvčí dopravního podniku, a také pravidelná cestující budějovické MHD. Podle ní je tato funkce hlavně pro ty, kteří využívají opakovaně stejnou zastávku a linku, nebo si chtějí urychlit cestu a je jim jedno, jestli je centrem popoveze „pětka“, „devítka“ nebo „jedenáctka“. „Stejnou funkci cestující znají i přímo z některých zastávek, aplikace ji ale přináší pro celou síť budějovické MHD. Nemusíte navíc dojít až na zastávku, abyste věděli, že vám bus přijede do pěti minut,“ doplňuje mluvčí DPMCB.

Kdy vám přijede nejbližší bus v aplikaci zjistíte pro kteroukoliv zastávku v Aktuálních odjezdech.

Cestování bez internetu nebo i s blízkými

Tichým, ale důležitým „parťákem“ na cestování, je pak průkazka na MHD, kterou má v aplikaci předplacenou. Tu lze pro cestování využít i bez internetu. Spolu se svou průkazkou má Barbora Fišer v aplikaci nasdílenou i průkazku manžela. „Když jedeme MHD společně, stačí nám při kontrole revizorem jediný telefon,“ vysvětluje Barbora Fišer jeden z benefitů sdílení průkazky. Dalším je možnost kupovat blízkým kupóny pro jejich průkazku. „To zejména ocení rodiče školáků nebo ti, kteří pomáhají se zařizováním jízdného starším členům rodiny,“ doplňuje Fišer. Platný kupón pak uvidí v telefonu osoby, se kterou svou průkazku sdílí, a samozřejmě i v tom svém.

Průkazku v aplikaci DPMCB budete mít k dispozici i bez internetu. V režimu offline vás revizor zkontroluje přes QR kód.

Parkovací lístek na tři kliknutí

Aplikaci v osobním životě naplno využívá i další kolegyně z DPMCB Lucie Anderlová. „Mám v aplikaci průkazku, hledám si nejbližší spoje a taky s ní parkuji ve městě, když zrovna potřebuji auto,“ říká. Do jediné aplikace totiž dopravní podnik integroval i modul pro parkování od ParkSimply. „V aplikaci už mám předvyplněné auto s registrační značkou, a také nejčastěji používané zóny. Stačí mi tak oboje kliknutím vybrat, nastavit dobu parkování a uloženou kartou na jedno kliknutí zaplatit,“ popisuje snadnou práci s aplikací Lucie Anderlová. S aplikací DPMCB navíc může krátkodobě své auto nechat i tam, kde není parkovací automat, například v rezidenční zóně. S určením zóny uživatelům pomůže vyhledání podle polohy či ručně v mapě.

„Primárně samozřejmě platí, že se jedná o aplikaci pro cestující MHD, ti se v ní proto snadno dostanou také k jednotlivým elektronickým jízdenkám, informacím o dočasných změnách vedení linek, aktivitách dopravního podniku, pracovních nabídkách a v neposlední řadě i ke klasickému vyhledávači spojení, s našeptávačem nejbližší nástupní zastávky a vylepšeným vyhledáváním v mapě,“ uvádí mluvčí DPMCB Barbora Fišer. Vše o výhodách aplikace najdete na webu včetně odkazu ke stažení. Aplikace DPMCB je dostupná v Google Play pro android, a také v App Store pro telefony s operačním systémem iOS.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, městská hromadná doprava, aplikace, parkování, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S aplikací DPMCB se svezete městskou i autem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.