Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jihočeský kraj dodá do zemětřesením zpustošeného Turecka a Sýrie skoro dva tisíce matrací

Do zemětřesením zpustošeného jižního Turecka se severní Sýrie pošle Jihočeský kraj 1940 matrací. O transport na místo určení se postará organizace Člověk v tísni. Kraj už krátce po zemětřesení poslal do zasažených oblastí tři miliony korun.

„Skutečnost, že tato strašná událost zmizela z televizních obrazovek neznamená, že lidé v postižených oblastech nepotřebují pomoct. Máme matrace, které jsme původně nakoupili kvůli nouzovému ubytování Ukrajinců. Teď je můžeme poslat do Turecka a Sýrie,“ řekl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Konkrétně kraj dodá skoro dva tisíce matrací Ceriflex SU v hodnotě 3,8 milionu korun. „Chceme ale pomáhat dál. Situace je tam stále zoufalá. Nikoho určitě nenechaly chladným záběry sesutých domů, oblastí téměř srovnaných se zemí. Ti lidé nemají kam složit hlavu. Máme k dispozici matrace, které jsme původně nakoupili kvůli nouzovému ubytování Ukrajinců v rámci uprchlické krize. Tu situaci jsme zvládli jinými způsoby, a tak matrace posíláme do Turecka a Sýrie, kde je jich stále velký nedostatek,“ dodal jihočeský hejtman.

I více než měsíc po silném zemětřesení na jihu Turecka stále stoupá počet potvrzených obětí, kterých je už 48 448. Mezi mrtvými je nejméně 6600 cizinců. Dobrovolníci z Česka se mohou od dubna do září zapojit do zmírnění následků únorového zemětřesení v Turecku.

Ohodnoť článek

Foto HZS ČR

Štítky zemětřesení, Turecko, matrace, Sýrie, Jihočeský kraj, Člověk v tísni, Martin Kuba, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj dodá do zemětřesením zpustošeného Turecka a Sýrie skoro dva tisíce matrací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.