Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoubek či Jaromír 99 podpoří domácí hospic

Olbram Zoubek, Jaromír 99, Tomáš Jetela, Václav Mandelík nebo třeba Tereza z Davle. Všichni pohromadě v Českých Budějovicích. Nevěříte? Přijďte se přesvědčit. První Dobročinná aukce pro Domácí hospic Ledax představí soubor uměleckých děl od známých jmen i nadějných začínajících umělců.

Dobročinnou aukci, která se uskuteční 20. dubna v Riegrově 51 v Českých Budějovicích, pořádá Domácí hospic Ledax, který od roku 2016 poskytuje péči nevyléčitelně nemocným, umírajícím a jejich blízkým 24 hodin denně 7 dnů v týdnu v jejich domácím prostředí. „Velmi děkuji všem talentovaným umělcům a majitelům děl, kteří se svým darem připojili k záměru zkvalitnění a podpory domácí hospicové péče a tím nám pomohli s uspořádáním naší první dobročinné aukce,“ dodává Eliška Hájková, ředitelka společnosti Ledax.

Jak se sami zájemci budou moci přesvědčit, pro dobročinnou aukci na podporu Domácího hospice Ledax byla shromážděna velmi různorodá malířská a grafická díla od umělců, dárců a podporovatelů. Zapojit se do aukce může každý. Stačí se zaregistrovat pomocí webových stránek www.aukceprohospic.cz, kde jsou i všechny dražené položky k vidění. Navíc bude možné dražit i on-line. Osobně si všechna díla mohou zájemci prohlédnout na předaukční výstavě v Galerii Panská 1 od 30. března do 6. dubna. Vernisáž k výstavě se bude konat ve čtvrtek 30. března od 17:30 hodin.

„Věříme, že se dobročinná aukce na podporu činnosti našeho domácího hospice vydaří a osloví i nové podporovatele a milovníky umění. Rádi bychom aukci pořádali pravidelně a navázali na ni i v příštím roce,“ vysvětluje Pavlína Čalounová, fundraiserka domácího hospice.

Domácí hospic Ledax je terénní službou, v rámci které poskytuje péči nevyléčitelně nemocným a umírajícím klientům přímo v domácím prostředí. Cílem je umožnit klientům prožít poslední chvíle života doma v rodinném kruhu, minimalizovat bolest a nepříjemné symptomy nemoci a také pomoci zmírnit strach nemocného i pečující rodiny.

Domácí hospic Ledax funguje na principu vícezdrojového financování. Kromě veřejných zdrojů a úhrad ze zdravotních pojišťoven tvoří významnou část rozpočtu této služby příspěvky z nadací a dary od individuálních a firemních dárců.

Domácí hospic Ledax může každý podpořit i menším darem. Přijďte 4. a 5. dubna od 13 do 19 hodin do IGY Centra a pořiďte si něco milého na velikonočním jarmarku, kde bude Domácí hospic Ledax prodávat své ručně tvořené výrobky Ledax ART. Uděláte si radost a pomůžete dalšímu fungování domácí hospicové péče. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Domácí hospic Ledax, Dobročinná aukce, IGY, IGY Centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoubek či Jaromír 99 podpoří domácí hospic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.