Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prémiový Bouda burger cake spořádal profesionální jedlík za méně než dvě hodiny

PR článek

Více než tříkilový speciální Bouda burger spořádal za méně než dvě hodiny profesionální český jedlík Radim Dvořáček, který vystupuje pod přezdívkou Steel Rod Radim. Svou další challenge plnil v Českých Budějovicích v restauraci Bouda Burgers.

„Soutěžím už asi osm let. V roce 2015 jsem našel takovou výzvu, kde se jedl asi dvoukilový burger. Ze začátku jsem ale samozřejmě prohrával. Pak jsem našel na internetu kolegu, který ve videích ukazoval, jak se na tyto soutěže připravit. No a od té doby jsem začal vyhrávat a jezdit jak po republice, tak i po světě,“ popisuje svůj příběh Radim Dvořáček.

Za svou kariéru jedlíka už překonal několik rekordů. Jedním z největších bylo pojídání švestkových knedlíků ve Vizovicích na Zlínsku, kde Radim snědl 205 knedlíků. V soutěži, která se tady pořádá už více než 50 let, překonal rekord dvakrát.

Radimovou specializací je jezení velkého množství jídla, nesoutěží na čas, ale na to, kolik daného pokrmu dokáže sníst. Důležité je pro něj proto trénovat roztahování žaludku. „Těsně před soutěží piju hodně tekutin, abych měl žaludek napnutý. Dokážu během dvou až tří minut na ex vypít až 6 litrů vody, což je samozřejmě extrémně nezdravé,“ popisuje.

Otevírací doba Bouda Burgers restaurace
Pondělí až čtvrtek 10:30-21:30
Pátek 10:30-23:00
Sobota 12:00 -23:00
Neděle 16-21:30

Nejvíce profesionální jedlík soutěží v pojídání burgerů. Popral už se ale i s obří pizzou, řízky nebo sendviči. „Co se množství týče, tak hodně záleží na tom, co jím. Je rozdíl v tom, jestli jím knedlíky nebo třeba řízek, protože maso je mnohem hutnější. Rekord v řízkách mám na Slováckém řízku, kde se normálně jí dvoukilový řízek, to jsem několikrát vyhrál, tak mi udělali exhibici, kde mi bokem napekli asi 5 kilo řízků. Tam jsem za hodinku snědl 3,5 kila,“ popsal.

V restauraci Bouda Burger v ulici Dr. Stejskala pro Dvořáčka připravili speciální Burger cake. „Je to vlastně náš prémiový Bouda burger, který jsme doplnili o nějaké věci, které si Radim přál. Základem je samozřejmě sezamová houska, hovězí maso od našeho řezníka, irský cheddar, zarestovaná slanina, cibulové chutney, karamelizovaná cibule, barbecue omáčkaz Ameriky, majonéza, salát a rajče. Aby to pasovalo do housky, tak jsme to udělali na dvě masa,“ popsal Zdeněk Zmeškal z Bouda Burgers na znovuotevřené zahrádce restaurace.

Podobný burger, který si objednal Radim, si mohou v restauraci dát i běžní zákazníci. „Připravujeme ho na zakázku, většinou třeba na narozeninové oslavy. Je to ale burger pro 8 až 10 lidí. Určitě ne běžně pro jednoho člověka, tam bych doporučil spíše třeba velmi oblíbený Extra cheesburger, který poléváme speciální cheddarovou omáčkou,“ doplnil se smíchem Zmeškal.

Radimovi se podařilo obří burger sníst za hodinu a čtyřicet dva minut. „Na začátku byl opravdu velmi dobrý. Bylo poznat, že je to dobrý burger. Pak už to ale vůbec není o chuti nebo o tom, jestli máte hlad. Postupem času už jen bojujete s psychikou,“ smál se profesionální jedlík.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Bouda burgers, burgery, challange, Steel Rod Radim, Radim Dvořáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prémiový Bouda burger cake spořádal profesionální jedlík za méně než dvě hodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.