Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čtyři Dvory provoněné masem. První jarní Burger Festival láká na bestsellery roku 2022

PR článek

Hned tři z desítky nejoblíbenějších českých burgermakerů přijedou do Českých Budějovic na první jarní Burger Festival. Největší putovní street food akce v zemi tak bude lákat na „westernové“ burgery, speciální louhované bulky i vepřový bůček, který se peče neuvěřitelné čtyři dny.

České Budějovice o víkendu 5. – 7. května přitom ukončí nejkratší „burgerpauzu“ v jedenáctileté historii nejoblíbenějšího českého street foodového festivalu. „S loňskou sezonou jsme se loučili vánočním festivalem na českobudějovickém výstavišti a teď na jaře jsou pro nás Budějovice hned druhou akcí,“ vysvětluje jen pětiměsíční pauzu pořadatel festivalu Bedřich Snášel.

Jeho tým k obchodnímu centru Čtyři Dvory nalákal víc jak deset prodejců burgerů a dalšího streetfoodového sortimentu. Z těch, kteří do Budějovic dorazí, ční „premianti“ sezony 2022. Především oblíbený Burger Saloon – Jezdci, který jedlíky uhrane nejen chutí, ale i netradičními barevnými bulkami a westernovou stylizací celého jejich stánku i personálu. Se svojí show bodoval loni na většině festivalů, kterých se zúčastnil.

Podobně je na tom DCKB #DyckyBurger. Ten totiž sbírá vavříny nejen díky tradičnímu burgeru s hovězím, ale i „Bučimu“ – burgeru s trhaným hovězím, které musí kuchaři začít připravovat s týdenním předstihem. Maso se totiž pomalu peče 96 hodin.

Tradičně silnou brněnskou burgerovou scénu bude reprezentovat U Dřeváka Beer & Grill. I tento podnik sází na netradiční surovinu. Vyhlášený je louhovanými houskami z preclíkového těsta.

„Stoprocentně musíme připomenout i domácí JJ GRILL BILL, kteří na akci ve svém městě samozřejmě nemůžou chybět. A přivítáme i nováčka – Woodsman Burger & Grill,“ vypočítává Snášel. K burgerům pak tradičně patří hranolky. Ty pravé belgické zajistí na festivalu značka FreshFranz.

Milovníci sladkého si budou moci užít tradiční smažené tyčinky Los Churros, nebo bezlepkové makronky od Judyth Sweet Art. „Jejich obliba na festivalech stoupá i díky tomu, že si je lidé mohou odnést domů. Ne každý má po burgerech ještě místo na ochutnávání dalšího jídla, ale vynechat je nechce,“ říká s úsměvem Snášel.

Tradičně bude součástí festivalu i podnik nabízející extrémní kuchyni. Tentokrát to bude GRIG, česká značka nabízející pochoutky z cvrčků a dalšího hmyzu.

Festival se koná u obchodního centra Čtyři Dvory, vstupné je zdarma stejně jako parkování u obchodního centra. „Pro jedlíky tradičně chystáme i řadu soutěží včetně návštěvnické soutěže o nejoblíbenější burger. Každý návštěvník za objednaný burger dostane hlasovací kupon s unikátním kódem, který může uplatnit u infopointu jako hlasovací lístek. Sám se tím dostane do hry o vouchery na burgery v hodnotě 3500 korun,“ doplňuje Snášel.

Jedlíci mohou do Čtyř Dvorů zamířit od pátečního dopoledne až do nedělního večera. Grily budou rozpálené vždy od 10 hodin do devíti večer, v neděli pak festival skončí o hodinu dříve.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tereza Šimečková

Štítky festival, České Budějovice, obchodní centrum, maso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři Dvory provoněné masem. První jarní Burger Festival láká na bestsellery roku 2022  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.