Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hobby slaví 30 let. K výstavě se přidá potravinářský veletrh Czech food expo

Tradiční výstava pro zahrádkáře, kutily a pěstitele HOBBY letos slaví výročí. Kromě tradičního programu a nabídky se mohou návštěvníci těšit na sekci karavanů a dřevostaveb. Souběžně s HOBBY se bude letos poprvé konat také potravinářský veletrh Czech food expo. Obě akce se konají už 11. května na českobudějovickém výstavišti.

„Výstava HOBBY je naší druhou největší. V letošním roce navíc slavíme významné jubileum. Během těch třiceti let výstava prošla vývojem a modernizací. Letošní novinkou bude první ročník národního potravinářského veletrhu Czech food Expo. Jádro ale zůstává neměnné, a to je zaměření na kutily, zahrádkáře a pěstitele,“ řekl hned na úvod ředitel českobudějovického výstaviště Mojmír Severin.

HOBBY startuje ve čtvrtek 11. května a potrvá až do neděle 14. května. Návštěvníci tady najdou velké množství sazenic, stromků, zahradní nábytek, technika, nářadí a mnoho dalšího. Novými tématy budou karavany, obytné automobily, dřevostavby a různé směry ekonomického a ekologického bydlení. Celkem zde bude 230 vystavovatelů.

V rámci doprovodného programu se mohou návštěvníci těšit na víkendovou truck show, výstavu rallye automobilů, téma myslivosti nebo program pro děti.

První ročník Czech food expo

Pro milovníky jídla bude lákadlem zmiňovaný veletrh Czech food expo v pavilonu T1. „Tímto krokem chceme reagovat na požadavky návštěvníků i vystavovatelů, abychom se ještě víc věnovali problematice českých potravin. Naší ambicí je ukázat české potravinářství nejen z pohledu kvality, ale i pestrosti a šíře celé produkce,“ doplnil Severin.

Na veletrhu se představí 80 vystavovatelů, kteří budou prezentovat potraviny z celé České republiky. Součástí budou ochutnávky, soutěže nebo vzdělávací program. Na festivalu se představí speciální hosté jako Ondřej Slanina známý z kulinářského pořadu Kluci v akci, šéfkuchař Luboš Rychvalský nebo Miroslav Dušek, který vařil pro tři americké prezidenty.

Vstupenky na obě výstavy mohou lidé koupit online za sto korun nebo na místě, kde bude stát lístek 130 korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv výstaviště

Štítky Hobby, výstava, veletrh, Czech food expo, výstaviště, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hobby slaví 30 let. K výstavě se přidá potravinářský veletrh Czech food expo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.