Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj přispěje dětem na kroužky. Vyčlenil na to 20 milionů korun

Jihočeský kraj vyčlenil ze svého rozpočtu 20 milionů korun, které mají pomoct dětem ze znevýhodněných nebo sociálně slabších rodin s mimoškolními aktivitami a kroužky. Každý rodič, který splní podmínky, dostane pro dítě na školní rok 4000 korun. Příspěvek bude poskytován formou kreditů.

Podpora navazuje na loňský program My v tom Jihočechy nenecháme, který se zaměřoval na seniory a rodiny s nižšími příjmy. Tentokrát kraj přispěje dětem ze znevýhodněných nebo sociálně slabších rodin na zaplacení kroužků a mimoškolních aktivit. „Myslíme si, že je to věc, která v podstatě vede i k rozvoji regionu, že pokud se nebudeme snažit srovnat tu startovní čáru, kterou děti mají, tak to pak stejně bude muset společnost řešit,“ popsal jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Na program kraj vyčlenil 20 milionů korun na školní rok. Příspěvek 4000 korun dostanou rodiče ve formě virtuálních kreditů. Kraj tak chce zamezit tomu, aby nebylo možné peníze utratit za něco jiného.

Vše se bude odehrávat na webových stránkách Krouzkyprojihocechy.cz, kam se od června budou moct hlásit organizace nabízející dětské kroužky. Zhruba v září bude portál zpřístupněn rodičům, kteří po splnění podmínek obdrží virtuální kredity, vyberou aktivitu pro své dítě a přihlásí ho.

Nárok na podporu budou mít příjemci sociálních dávek, kteří ale nesmí být dlouhodobě na úřadu práce. „Nechceme podporu směřovat k lidem, kteří se dlouhodobě vyhýbají zaměstnání. Proto je podmínkou, že žadatelé nesmí být dlouhodobě evidován na úřadu práce. Nárok mají ale také rodiny, kdy jeden z rodičů může být nezaměstnaný, pokud druhý bude normálně pracovat," řekl hejtman. Celý proces by měl být podle něj administrativně co nejjednodušší.

Projekt na podporu mimoškolních aktivit schválila rada Jihočeského kraje. Ve čtvrtek ho budou projednávat na svém zasedání krajští zastupitelé.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky jihočeský kraj, podpora, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj přispěje dětem na kroužky. Vyčlenil na to 20 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.