Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V Hallstattu chtějí odradit turisty od focení. Na oblíbenou vyhlídku umístili dřevěné stěny

Rakouský Hallstatt je oblíbeným cílem mnoha turistů. Ročně ho před pandemií navštěvovaly stovky tisíc turistů, jejichž cílem bylo mimo jiné pořízení snímku s výhledem připomínající pohádku Ledové království. Právě tomu se rozhodlo vedení města zabránit a na oblíbenou vyhlídku umístilo dřevěné zábrany. Ty však na místě dlouho nevydržely.

Městečko Hallstatt leží u stejnojmenného jezera v Rakousku. Od roku 1996 patří ke Světovému dědictví UNESCO. I proto je oblíbeným turistickým cílem, ročně ho navštíví stovky tisíc lidí.

Hallstatt je také velmi často spojován s oblíbenou dětskou pohádkou Ledové království, kterou díky poloze a tradičním domkům připomíná. A právě velké množství fotících se turistů na oblíbené vyhlídce začalo postupně vadit obyvatelům a vedení města. Na poměrně malém místě byl kvůli tomu často obrovský ruch.

Vedení města proto na vyhlídku umístilo dřevěné zábrany, které měly znemožnit pořízení kvalitních záběrů. Podle starosty města Alexandera Scheutze šlo o pokus, který slíbila radnice odstranit v případě, že se neosvědčí.

A to se stalo dříve, než začaly zábrany plně fungovat. I přesto, že vedení města mělo vše dělat proto, aby zareagovalo na stížnosti místních, ti nebyli podle rakouských médií s řešením příliš spokojeni. Dřevěné stěny měly už v úterý odpoledne zmizet.

„Dobře míněno neznamená automaticky dobře uděláno,“ řekl deníku Kronen Zeitung starosta s tím, že by zábrany mohl nahradit velkoplošný plakát s nápisem „My tady bydlíme,“ který by turistům připomínal, že se nacházejí v obytné oblasti.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Profimedia

Štítky Hallstatt, focení, turismus, selfies

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Tak oni tam bydlí, z turistů má obec nemalé příjmy ale turisti jim vadí? To mi připomíná Járu Cimrmana a Hospůdku na samotě.

Čtvrtek, 18. května 2023, 08:40Odpovědět

V Hallstattu chtějí odradit turisty od focení. Na oblíbenou vyhlídku umístili dřevěné stěny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.