Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česká obchodní inspekce zakázala USB nabíječku na iPhone. Může být nebezpečná

Česká obchodní inspekce zakázala prodej USB nabíječky na iPhone. Podle inspektorů je nebezpečná a lidé se mohou při jejím používání zranit elektrickým proudem. Produkt musí být stažen z prodeje.

„Česká obchodní inspekce zjistila vážné riziko úrazu elektrickým proudem, které může vést až k smrti uživatele tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku možnosti průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku," popsala v tiskové zprávě Česká obchodní inspkce (ČOI).

Jedná se o USB nabíječku OEM pro iPhone. Výrobek je podle ČOI prodáván bez obalu a navíc na něm chybí povinné údaje jako číslo typu, sériové číslo nebo jakýkoliv jiný prvek umožňující jeho identifikaci. Chybí také informace o výrobci nebo dovozci. 

Inspektři proto nařídili stažení výrobku z prodeje. „Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate," dodal tiskový mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Ohodnoť článek

Foto ČOI

Štítky česká obchodní inspekce, čoi, nabíječka, usb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká obchodní inspekce zakázala USB nabíječku na iPhone. Může být nebezpečná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.