Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nový úsek ferraty na Hluboké je přístupný z mola

PR článek

Novou zajištěnou lezeckou trasu, neboli ferratu III, otevřeli pro veřejnost zástupci města Hluboká nad Vltavou v loňském roce. Třetí trasa tohoto druhu je vedena opět nad hladinou Vltavy několik kilometrů po proudu od Hluboké a narozdíl od předchozích dvou se nachází na pravém břehu řeky a přístupná je od včerejška stejně jako ty ostatní i z mola. Finanční prostředky poskytla Nadace ČEZ.

Ferrata se stala v posledních letech oblíbeným místem k aktivnímu trávení volného času. Důvodem je její umístění v krásné přírodě, její relativní nenáročnost a přístupnost. Dojet si k prvním dvoum úsekům může návštěvník po cyklostezce a k tomuto nejnovějšímu úseku také vozem až na přilehlé parkoviště. Mnohem atraktivnější je však využití malého plavidla a přístupových mol, kterými jsou vybaveny všechny tři úseky. V okolí Hluboké a Českých Budějovic se nachází řada půjčoven a vlastní plavidlo je možné také „ustájit“ v hlubockém sportovním přístavu nebo u nově vybudovaných.

V tuto chvíli disponuje město již téměř desítkou mol, které udržuje. „Máme radost, že zájem o vodní turistiku roste nejen u návštěvníků, ale také u místních,“ říká David Šťastný, jednatel Sportovně relaxačního areálu v Hluboké nad Vltavou. „Dostupnost turistických cílů jako jsou ferraty, nedaleký Karlův Hrádek a skalní útvar Baba po řece Vltavě je zásadní a nabízí návštěvníkům netradiční způsob dopravy vedle již běžných aktivit jako je cyklo a pěší turistika,“ dodává radní města Jindřich Soukal.

Na pořízení a instalaci nového mola uvolnila 120 000 korun Nadace ČEZ, která dlouhodobě podporuje podobné projekty obcí v okolí Jaderné elektrárny Temelín. „Jsme turistická destinace a stále budujeme nové atraktivity a pořizování potřebné infrastruktury je toho součástí. Nadace ČEZ podporuje také projekt Karlův Hrádek, který je jedním z plavebních cílů na trase z Hluboké do Purkarce, Týna nad Vltavou, Hněvkovic a dále, máme z toho radost,“ vyjádřil se starosta města Hluboká nad Vltavou Tomáš Jirsa.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový úsek ferraty na Hluboké je přístupný z mola  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.