Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Meteorologové zachytili na Písecku trombu. Prověřovali, zda šlo o tornádo

Meteorologové zachytili včera odpoledne na Písecku trombu. Jestli se dotkla země a šlo tak o tornádo, ověřovali. Český hydrometeorologický ústav o tom informoval na Twitteru.

„Bouřkám se sice dnes zatím moc nechce, na přeháňce na Písecku se ale objevila krásná tromba. V tuto chvíli nemáme potvrzený případný kontakt se zemí,“ napsali meteorologové na Twitteru.

Jev zachytil Michal Mraček u Nového Dvora, kousek od silnice I/20 mezi Pískem a Českými Budějovicemi. Meteoroložka Eva Plášilová pro server tn.cz uvedla, že prověřují, jestli se tromba dotkla země a šlo tak o tornádo.

Už včera vydali meteorologové výstrahu před silnými bouřkami, které měly zasáhnout celý Jihočeský kraj. Výstraha trvá i dnes, a to od 12 do 20 hodin. Napršet může kolem 30 milimetrů srážek.

Vzhledem k očekávanému přívalovému dešti se mohou podle meteorologů místy rozvodnit malé toky a voda může zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy. S ohledem na nynější nasycení půdy na Šumavě a Novohradských horách mohou srážky způsobit významnější povrchový odtok, dodal ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Foto Michal Mráček | Zdroj https://www.chmi.cz/

Štítky Písek, tornádo, Český hydrometeorologický ústav, Twitter, Michal Mráček, tromba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové zachytili na Písecku trombu. Prověřovali, zda šlo o tornádo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.