Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Během tří dnů obsadili zájemci o prohlídku Temelína více než pět stovek míst

PR článek

Pouhé tři dny stačily na to, aby zájemci kompletně obsadili prázdninové prohlídky areálu Jaderné elektrárny Temelín. Na červenec a srpen ČEZ připravil 35 termínů s kapacitou 560 míst. I tak ale energetici zvou do svého infocentra, kde si návštěvníci mohou jihočeskou jadernou elektrárnu prohlédnout virtuálně prostřednictvím ReakTour. Přijet mohou například i na kole nebo elektrokole. Vedle infocentra fungují hned dva dobíjecí stojany.

Už první prázdninový víkend vyrazí první návštěvníci v osmičlenných skupinách na prohlídku Jaderné elektrárny Temelín. Elektrárnu si prohlídnou nejprve virtuálně, následně se projdou i střeženým areálem. Celý program potrvá přibližně tři hodiny. „Program kombinuje virtuální a skutečný zážitek. V rámci virtuální prohlídky navštíví účastníci nejstřeženější části elektrárny včetně reaktorového sálu, během skutečné exkurze zase nasají atmosféru jihočeské jaderné elektrárny a podívají například do skladu použitého paliva,“ říká Kateřina Bartušková, vedoucí informačních center Skupiny ČEZ.

Na speciální prázdninové prohlídky připravili energetici 35 termínů s kapacitou 560 míst. Velký zájem o prázdninové prohlídky energetiky potěšil. „Těší nás, že o prohlídku elektrárny je stále velký zájem. Kapacita se zaplnila během tří dní. Stále se ale lidé mohou zdarma registrovat na virtuální prohlídku, která je zavede do těch nejzajímavějších míst temelínského areálu,“ doplnil Petr Šuleř, vedoucí komunikace jaderných elektráren ČEZ.

Návštěvníci, kteří přijedou na elektrokolech, mohou navíc své bicykly nabít přímo bezemisní jadernou elektřinou z dobíjecích stanic umístěných před infocentrem. V zámeckém parku kolem infocentra si mohou zájemci projít ptačí stezku nebo nakouknout do útrob včelích úlů. První exkurze začíná v sobotu 1. července.

Registrovat se na ReakTour mohou návštěvníci prostřednictvím webového formuláře.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během tří dnů obsadili zájemci o prohlídku Temelína více než pět stovek míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.