Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V noci na středu zasáhnou Česko silné bouřky, varovali meteorologové

V noci na středu zasáhnou Česko bouřky, které mohou být silné. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Další bouřky se podle něj budou tvořit ve středu odpoledne a večer, bližší informace k nim ale zatím nezveřejnil. Panující třicetistupňové vedro i přes bouřky v zemi ve středu přetrvá. S ohledem na teplé počasí platí pro celou zemi výstraha před nebezpečím požárů.

„Během noci na zítřek (středu) bude přes západní polovinu Čech postupovat pásmo bouřek, které mohou být i silné, doprovázené zejména nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině, krátkodobým intenzivním deštěm, případně i kroupami. Nejsilnější nárazy očekáváme na západě Čech," uvedli meteorologové. Jejich upozornění na silné bouřky platí od středečních 01:00 do 07:00 konkrétně pro Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj, pro Prahu a západní polovinu Středočeského kraje.

Vysoké teploty, které jsou v Česku od soboty, podle meteorologů zatím zůstanou. „Ještě zítra (ve středu) zaznamenáme vysoké teploty, tj. nad 31 stupňů, a to zejména na jižní a střední Moravě," doplnili meteorologové.

Kvůli teplému a suchému počasí platí v celé zemi až do odvolání výstraha před vznikem požárů. Avizované bouřky podle meteorologů riziko nijak výrazně nesníží. Některé kraje už zakázaly kouření a rozdělávání ohně na rizikových místech, jako jsou lesy, parky a okolí skladů sena a slámy.

Další náročný den pro hasiče. Zasahovali u požárů traktoru, lesů či polí

Od včerejšího rána až do večerních hodin vyjížděli jihočeští hasiči k požárům po celém regionu. Nejčastěji zasahovali v přírodě, kde hořela pole. Škoda za více než milion korun vznikla při požáru traktoru.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, výstraha, počasí, bouřky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci na středu zasáhnou Česko silné bouřky, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.