Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rozhledna Pětnice u Záboří na Strakonicku je po pětileté pauze opět otevřena

Po pěti letech se znovu otevřela rozhledna Pětnice u Záboří na Strakonicku. Provozu se ujal Klub přátel rozhleden, pronajal si ji a znovu zpřístupnil lidem. Ti si tak mohou každou sobotu užít výhled na Blatensko, Horažďovicko, Strakonicko, Brdy nebo Šumavu.

Vyhlídkovou věž najdete na vysílači mobilního operátora na návrší Volyně, dvacet kilometrů na severozápad od Strakonic. Pětadvacetimetrovou věž postavily v roce 2001 a v letech 2009 až 2018 si z ní lidé mohli užít krásné výhledy na Blatensko, Horažďovicko, Strakonicko, Brdy, Šumavu nebo Jadernou elektrárnu Temelín. 

Od roku 2018 byla věž uzavřena. „Aby nezůstala zavřena i nadále, ale zájemci mohli vystoupat na její ochoz a pokochat se pohledem do jihočeské krajiny, Klub přátel rozhleden, si ji pronajal a od letošních prázdnin začal zpřístupňovat ve zkušebním provozu,“ popsal klub v tiskové zprávě.

Rozhledna bude otevřena každou sobotu od 11 do 17 hodin do konce září. Výlet lze spojit například s návštěvou zámku Blatná či zámku Horažďovice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Klub přátel rozhleden, z.s.

Štítky výlet, pětnice, záboří, strakonicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhledna Pětnice u Záboří na Strakonicku je po pětileté pauze opět otevřena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.