Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ČEZ Areál Vltava otevřel po 10 dnech zkušebního provozu

PR článek

Devět atrakcí včetně špičkových beachvolejbalových kurtů, občerstvení nebo např. parkourového hřiště slavnostně otevřelo město České Budějovice. Areál, který vznikl v mimořádně krátké době má za sebou první dny ostrého provozu. 

Pouhých 55 dní trvala stavba volnočasového areálu, který se rozkládá na ploše 3,5 hektaru. Záměr přitom vznikl na konci loňského roku, kdy zástupci přehodnotili podobu koridoru, který mezi sídlištěm Vltava a břehem stejnojmenné řeky bude přivádět teplo z Temelína do Českých Budějovic. 

„Původně zde měla vzniknout jen obyčejná zelená plocha. Byla by ale škoda nevyužít takto skvělý prostor právě v místech, kde sportovní vyžití dosud zásadně chybělo. Areál jsme do předběžného provozu otevřeli o něco dříve, aby si jej lidé mohli užít, jakmile to bylo možné,” vysvětluje primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová.

V areálu návštěvníci najdou mimo jiné kurty na plážový volejbal, workoutové, parkourové i dětské hřiště s pevností, pískovištěm, trampolínou, provazovou džunglí, mlhovištěm a gastroprovozy - bar, bistro a kavárnu. S výjimkou samotných kurtů je vše přístupné volně a zdarma.

„Slíbili jsme před volbami, že tady vybudujeme takový areál, který tady chyběl a Budějčáci za ním museli jezdit na Hlubokou. Chceme, aby naše město mělo co nejvíc prostorů, kde mohou lidé trávit volný čas, sportovat a relaxovat. A užívat si se svými dětmi. Tohle je první etapa a budeme tu pokračovat. Už teď připravujeme další projekty v dalších částech města,” říká Martin Kuba.

Město zatím do rozlehlého areálu investovalo 73 milionů korun bez DPH, finanční příspěvek přislíbila Nadace ČEZ. Právě její zakladatel energetická společnost ČEZ bude provozovat horkovod, který se pod areálem nachází. Investice tím ale nekončí, město předpokládá zvětšení rozlohy o dalších přibližně 2,5 hektaru. „Chceme, aby se na rozhodnutí, co dalšího do areálu přidat, podíleli sami občané. Už nyní máme podněty například na zastínění a ohrazení vybraných ploch, což bychom měli zvládnout ještě letos,” dodává Petr Maroš.

Jistá je také přeložka cyklostezky. Ze stávající trasy se stane výhradně bezpečná pěší zóna. Cyklisté a bruslaři od příštího jara využijí novou cyklostezku mezi komerčním areálem a sportovišti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vltava, areál, sport, beach volejbal, české budějovice, program, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ Areál Vltava otevřel po 10 dnech zkušebního provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.