Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Práce v Budvaru je pestrá, baví mě se pořád zlepšovat, říká elektromechanik a programátor Jan Starý

PR článek

Když se před osmi lety rozhodoval, s jakou budějckou firmou spojí svůj profesní život, nemusel dlouho přemýšlet. Jan Starý s jistotou vsadil na Budvar, protože tušil, že v něm využije svou touho po sebezdokonalování. Jako elektromechanik a programátor se denně podílí na spoustě zajímavých a rozmanitých úkolů, seznámí se také s těmi nejmodernějšími technologiemi. A vy teď máte stejnou příležitost. Do národního pivovaru totiž právě hledají elektromechaniky/čky „s pozitivním nábojem“.

Říká se, že v Budějcích by chtěl žít každý. Možná trochu nadsázka, pravdou ale zůstává, že lidé jsou tu z nejrůznějších důvodů prostě spokojení. Možná k tomu dopomáhá i fakt, že se tu vaří jedno z nejznámějších piv na světě. Budějovický Budvar je značka, na níž mohou být obyvatelé města bezesporu hrdí. A to samé platí i o jeho zaměstnancích. Není náhoda, že Budvar v letošním roce získal ocenění zaměstnavatel regionu.

Své o tom ví i elektromechanik a programátor Jan Starý, který se už osm let může chlubit tím, že pracuje v národním pivovaru.

„Hledal jsem uplatnění v Českých Budějovicích a když jsem se doslechl, že do Budvaru shánějí lidi se vzděláním v oboru elektro, moc jsem neváhal. Chtěl jsem hltat nové vědomosti a zdokonalovat se v tom, co mě baví. A cítil jsem, že v Budvaru k tomu budu mít skvělou příležitost,“ popisuje svou absolventskou cestu.

Příležitost učit se

Nakonec byla právě různorodá a pestrá práce tím, co jej do Budvaru zlákalo. Výroba piva se dělí do několika dílčích fází a každá z nich v provozu využívá svá specifická zařízení a technologie. Budvar se v tomto ohledu navíc může pyšnit tím nejmodernějším, co je v současném pivovarnictví k dispozici.

„Pod naši správu spadají nejen lahvové a plechovkové stáčecí linky, ale i sudovka (KEG) a zakladače. Osobně mám rád v práci výzvy a těší mě, když se můžu naučit něco nového, zdokonalovat se a pracovat na náročnějších úkolech, jako je například širší zásah do programů nebo výměna složitějších komponentů. Vždycky jsem se zajímal o programování. Zkusil jsem tedy svůj zájem přenést i do své práce a podařilo se mi vylepšit program na snížení ztrát našich dopravníků. Díky úpravě dat v řízení dopravy se ušetřil nemalý peníz na jejich provoz,“ přibližuje Honza.

Příležitostí k seberealizaci a prověření dovedností je pro elektromechaniky v Budvaru dostatek. A pokud si náhodou člověk s něčím neví rady, může se vždy obrátit na zkušenější kolegy a kolegyně, kteří mu rádi s čímkoli poradí.

Zodpovědná a rozmanitá práce

V národním pivovaru se dnes a denně uvaří desítky hektolitrů piva, které pak putuje do celého světa. K zajištění jeho hladké a bezproblémové cesty je nutné, aby všechny stroje pracovaly, jak mají. A pokud dojde k nějakému zádrhelu, musí se závada bezodkladně vyřešit. To je hlavním úkolem elektromechaniků.

„Práce na této pozici vyžaduje zodpovědnost. V pivovaru může kvůli technické závadě velmi rychle dojít ke zkažení piva, je tedy důležité v případě poruchy jednat rychle a efektivně,“ podotýká Honza a dodává, že když je vše v normálu, po příchodu na směnu na něj čekají obvyklé rutinní úkoly.

„Od kolegů v provozu si nejprve zjistím, jak probíhala jejich směna, co zásadního se stalo. Pokud přetrvává nějaká porucha, dle závažnosti se řeší hned, nebo při odstávce linky. Po ruce musím mít vždy telefon pro případ, že by někde došlo k nenadálé poruše. Každou směnu zjišťuji správnou funkci jednotlivých kontrolních strojů, což je spíš taková rutinní, přesto velmi důležitá práce. Kvalita je pro nás zásadní.“

Není na to ale rozhodně sám. V Budvaru spolupracuje tým zhruba dvacítky elektromechaniků, kteří mají mezi sebe rozdělené jednotlivé úseky.

Kde se pivo vaří, tam se lidem daří

Práce v Budvaru ale není zdaleka jen o povinnostech. Národní pivovar svým zaměstnancům nabízí mnoho zajímavých benefitů, například 20 litrů deputátního piva měsíčně, obědy a večeře za 35 korun, 5 týdnů dovolené, 7 tisíc příspěvek na dovolenou nebo permanentky na hokejové a fotbalové zápasy. Dalším benefitem, který jinde určitě nenajdete, jsou třeba i prohlídky pivovaru pro celou rodinu zdarma, zaměstnanecký prodej piva, sud na oslavu narozenin a spoustu dalších zajímavých výhod.

Velkou výhodou je přátelská a neformální atmosféra a nejrůznější akce pro zaměstnance. V neposlední řadě je to také jedinečné prostředí národního pivovaru, který má už od roku 1895 své pevné místo v srdcích všech Budějčáků.

Pojď pracovat pro pivo!

Pokud je tohle cesta, kterou byste se chtěli vydat, máte jedinečnou příležitost. V Budvaru totiž právě hledají nové elektromechiky/čky "s pozitivním nábojem". „Jsme super tým a rádi zaučíme každého, kdo se k nám přidá,“ vzkazuje závěrem Honza Starý.

Mám zájem o práci elektromechanika/čky v národním pivovaru.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějovický Budvar, pivovar, práce, nabídka práce, elektromechanik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Problem může být že za hranicemi nabízejí elektrikářům práci za více než sto tisíc, svářečům dvakrát tolik. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře a dalších.

Úterý, 8. srpna 2023, 11:39Odpovědět

Práce v Budvaru je pestrá, baví mě se pořád zlepšovat, říká elektromechanik a programátor Jan Starý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.