Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Táborská zoo slaví další přírůstky. Vylíhli se tady ohrožení puštíci obecní

Nejdříve sovy pálené, teď puštíci obecní. Táborská zoologická zahrada slaví další úspěch. V nedávno otevřených nových voliérách pro sovy se vylíhla mláďata tohoto ohroženého druhu. A návštěvníkům zoo se předvádí v plné parádě.

Puštík obecný je středně velká sova, která u nás patří k těm nejrozšířenějším druhům, celosvětově je ale zařazen na seznam ohrožených zvířat CITES.

Vyskytuje se ve všech typech lesů, především ale v listnatých a smíšených. Žije také v alejích s dutými stromy, zahradách, městských parcích či hřbitovech. Hnízdí v dutinách, na půdách domů nebo využívá opuštěná hnízda dravců.

„Vzácným sovám jsme u nás vytvořili ty nejlepší možné podmínky. Před časem jsme vybudovali nové voliéry, v nichž se sovám velmi daří. Dokládá to i to, že se pravidelně rozmnožují. Sovy pálené nakladly vejce dokonce jen malou chvíli poté, co jsme je získali a přivezli k nám do Tábora. Kromě letošních mláďat puštíka obecného jsme loni odchovali také vzácného puštíka bradatého. Budeme moc rádi, když se nám odchovy těchto ve volné přírodě bohužel mizících sov budou dařit i v budoucnu. Chceme přispět k záchraně těchto krásných nočních ptáků,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Kromě puštíka obecného a sovy pálené chovají v táborské zoo také kalouse ušatého, puštíka bradatého, sovici sněžní a výra velkého.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZOO Tábor/Erik Brom

Štítky zoo, zoo tábor, puštík obecný, sova, mládě, přírůstek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská zoo slaví další přírůstky. Vylíhli se tady ohrožení puštíci obecní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.