Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sezona letních táborů na jihu Čech byla podle hygieniků mimořádné klidná

Jako mimořádně klidnou hodnotí sezonu prázdninových táborů jihočeští hygienici. Provozovatelům táborů nemuseli uložit žádnou pokutu kvůli nedostatkům, což je v porovnání s minulými roky výjimečné.

„Je příjemné zjištění, že provozovatelé pobytových akcí pro děti dokázali zajistit takovou úroveň, že jsme až na některé maličkosti skoro nic nemuseli řešit. Je to hlavně příjemné zjištění kvůli dětem, které na tábory jezdí, a mají tam tím pádem odpovídající a kvalitní zázemí," uvedla ředitelka krajských hygieniků Kvetoslava Kotrbová.

Celkem se v Jihočeském kraji o prázdninách uskutečnilo 357 akcí, na nichž se rekreovalo 38 400 dětí, což je nejvíce za poslední roky. Kotrbová uvedla, že na žádné akci se ani nevyskytla jakákoliv epidemie.

„Na letošní prázdniny jsme naplánovali 125 kontrol, realizovali jsme jich 128. Na zotavovacích akcích 100, na jiných podobných akcích 22 a dále jsme kontrolovali i šest samostatných stravovací zařízení," sdělila ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých jihočeské hygienické stanice Marie Nosková. „Nezjistili jsme žádná závažnější pochybení a nemuseli jsme na rozdíl od loňska vydat zákaz konání akce. Obdrželi jsme dva podněty na zotavovací akce na Strakonicku, které jsme následnými kontrolami, v jednom případě i společně s Policií ČR, shledali jako neoprávněné," doplnila.

Průběh tří táborů na Prachaticku a Strakonicku ovlivnily bouřky. Ze dvou táborů hasiči děti preventivně evakuovali a po zásahu bleskem mezi stany na táboře na Prachaticku ošetřili lékaři šest dětí v nemocnici.

Na jihu Čech bývá na letních táborech tradičně nejvíce dětí ze všech krajů v České republice. Akce mají podle hygieniků pozitivní vliv na fyzické i psychické zdraví dětí, které si v přírodě, na zdravém vzduchu, odpočinou od školních povinností.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, děti, prázdniny, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona letních táborů na jihu Čech byla podle hygieniků mimořádné klidná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.