Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město chce koupit budovu pošty na nádraží. Bude se muset přihlásit do aukce

Jako důležitý a strategický z hlediska dopravy vidí město objekt bývalé pošty v Nádražní ulici v Českých Budějovicích. Právě to je důvod, proč chce město usilovat a koupi této budovy. Bude se ale muset přihlásit do aukce, formou které chce Česká pošta dům prodat.

V červenci letošního roku zrušila Česká pošta desítky poboček po celé republice. Důvodem byly nutné úspory, aby se pošta vyhla insolvenci. Na základě návštěvnosti, počtu skutečných transakcí, ekonomiky provozu, ale i podle toho, zda jsou bezbariérové nebo dostupné MHD, vybrala 300 poboček, kde provoz ukončila. Na jihu Čech šlo o 16 míst.

Jedním z nich byla také pošta v Nádražní ulici v Českých Budějovicích. Město nyní projevilo zájem o to, budou od České pošty koupit. „Objekt nám připadá důležitý a strategický z hlediska dopravy. Při nějakém případném rozšiřování Nádražní ulice, budování například cyklostezky nebo z jakéhokoliv dalšího důvodu, by se nám mohla hodit,“ uvedl náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Nákup budovy ale nebude tak jednoduchý. Česká pošta ji chce totiž prodat formou aukce. „Forma prodeje bude e-aukce, které se může zúčastnit každý. Od města máme informaci o zájmu o koupi budovy, takže i České Budějovice se mohou přihlásit,“ okomentoval mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Maroš upozornil, že město neplánuje pobočku pošty obnovit. „Do aukce se určitě přihlásíme a budeme se snažit ten objekt získat. Jak už jsem ale řekl, nechystáme se budovu nějak rozvíjet nebo poštu znovu otevřít,“ zopakoval.

Kdy přesně by měla budova do aukce jít a na jaké částce bude prodej začínat, pošta zatím neuvedla.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, město, Česká pošta, aukce, budova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No uvidíme k čemu jim to bude!!!Aby to nakonec nebyly promrdané peníze a nechátralo to!!!!!!!Protože takové náramně vypečené investice se udály v teto zaprděné republice na různých místéch vuplynulých 30 letech už mnohokrát!!!!!!!

Sobota, 9. září 2023, 15:23Odpovědět

Libor Burian

Ještě nebyly uzavřeny pobočky České pošty a už otevřeli v Praze Ukrajinskou poštu. Jak asi dopadne tato budova ? O návratu do minulého století devadesátek a dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně. Ředitel pošty plat 468000, kolik stojí celé ředitelství a ,,dozorčí"řady ?

Pátek, 8. září 2023, 13:25Odpovědět

Město chce koupit budovu pošty na nádraží. Bude se muset přihlásit do aukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.