Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nezodpovědné nabírání finančních závazků může ovlivnit zbytek života. Odborníci radí pravidelné „proklepnutí“

PR článek

Finanční gramotnost. Téma rezonující médii čím dál častěji. A to i kvůli tomu, že v letošním roce vzrostl počet Čechů, kteří zažili finančně náročnou životní situaci. Nejvíce přibylo problémů s financováním domácnosti, ale také zamítnutí žádostí o půjčku. Vyplývá to z průzkumu, který uskutečnila agentura Kantar. Předcházet podobné situaci pomáhá ucelený přehled finančních závazků, který si může každý vytvořit skrze web kolikmam.cz.

V nepříjemné finanční situaci byla podle posledních čísel alespoň jednou v životě více než polovina Čechů, což je v meziročním srovnání o osm procent více. Čtvrtina lidí přitom řešila nedostatek financí na běžný provoz domácnosti. Nejčastěji se s takovou situací potýkají lidé ve věku 35 až 44 let. Životní zkušenost s nezaměstnaností delší než jeden rok zmínilo 16 procent lidí.

Právě zodpovědné „nabírání“ finančních závazků, které pomáhá předcházet podobné situaci, dokáže ohlídat výpis z registrů na webu kolikmam.cz. Získání přehledu finančních závazků a hodnocení vaší bonity s přesahem do minulosti by ale nemělo být jednorázovou záležitostí. „Proklepnutí“ závazků doporučují odborníci zhruba jednou za kvartál.

A co takový výpis obsahuje? Nejen negativní data o nesplácení, ale také pozitivní data o splácení řádně a včas. Pozitivní data podporují budování vaší důvěryhodnosti, což znamená, že můžete získat lepší podmínky při žádosti o úvěr. Záznamy o půjčkách a smlouvách se ve vašem výpisu uchovávají 4 roky po splacení závazku. Výpis z registrů obsahuje i údaje o žádostech, které jsou v registrech vidět půl roku.

K získání výpisu z registru není potřeba chodit na žádné pobočky. Vše vyřídíte z domova nebo kanceláře. Z důvodu přístupu k citlivým osobním údajům je nutná identifikace žadatele, kterou vyřešíte přes bankovní identitu. Výpisy získáte on-line bez nutnosti registrace. Cena služby je navíc dostupná všem. Jeden Společný výpis z registrů vyjde v on-line verzi na 180 korun. V dokumentu získáte přehled z Bankovního i Nebankovního registru klientských informací. Klient tak obdrží kompletní úvěrovou zprávu o svých aktuálních finančních závazcích, schopnosti splácet své závazky a hodnocením Za 499 korun získáte roční předplatné služby #kolikmam365, ve které máte k dispozici čtyřikrát ročně Společný výpis z registrů, úvěrové hodnocení, aktuální přehled závazků a hlídání dat v registrech.

„Když si někdo jde vzít půjčku nebo hypotéku, měl by nejdříve vědět, jak si stojí. To znamená, jaké má dluhy u bank a nebankovních institucí, jak se mu daří je splácet. Prostřednictvím výpisu z registru zjistí, jak na něj tyto instituce pohlížejí a dokáže vyhodnotit, zda má šanci získat takovou půjčku. Doporučujeme našim klientům prověřování jejich závazků pravidelně, ideální perioda je jednou za kvartál,“ projektová manažerka kolikmam.cz Romana Knyblová ze společnosti CRIF.

Další inspirace, jak zacházet s financemi, jsou na webu kolikmam.cz v sekci blog„Pořád klientům zdůrazňujeme, že prvním pravidlem je zadlužovat se zodpovědně, nebrat si půjčku na splacení jiné, nebrat si půjčku na dovolenou nebo vánoční dárkya nepřeplácet životnost produktu. To znamená, nemůžu si půjčit na týdenní dovolenou a následně ji 2 roky splácet,“ dodává Romana Knyblová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky finance, kontrola, závazky, crif, rejstřík, průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezodpovědné nabírání finančních závazků může ovlivnit zbytek života. Odborníci radí pravidelné „proklepnutí“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.