Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Písek opraví sokolovnu a sportovní halu za 30 milionů korun, část pokryje dotace

Písek plánuje opravu sokolovny a sportovní haly za 30 milionů korun. Tělovýchovná jednota Sokol, jíž objekty patří, získala na rekonstrukci dotaci 20 milionů korun. Město uhradí dalších devět milionů korun.

„Sokolovna i hala rekonstrukci nutně potřebují. Jsem rád, že se TJ Sokol podařilo dotaci od Národní sportovní agentury získat a děti i dospělí z Písku a okolí budou mít konečně k dispozici moderní zázemí," řekl starosta města Michal Čapek (ANO).

Národní sportovní agentura uhradí 66 procent z navrhované částky. Podle Čapka je finanční příspěvek radnice logickým krokem. „Tento model, kdy sportovní organizace získá dotaci na obnovu svého sportoviště a město jí finančně vypomůže, považuji za velmi dobrý a přínosný pro sportovní obec i město," dodal písecký starosta.

Modernizace sportovišť se týká především zateplení střechy sokolovny, nové fasády a střechy sportovní haly. Dále projekt počítá s rekonstrukcí sportovního zázemí ve sportovní hale a dvou šaten v sokolovně. Podle podmínek dotace by měly být práce ukončeny do 31. prosince příštího roku.

TJ Sokol Písek vznikl v roce 1868, v roce 1890 koupil pozemky a o pět let později pokládal základní kámen pro sokolovnu, která byla slavnostně otevřena v září roku 1896. Později k ní přibyla sportovní hala, která slouží například basketbalovému týmu Sršni, jenž bude tuto sezonu hrát nejvyšší národní basketbalovou ligu, a oblouková hala, kterou využívají písecké házenkářky hrající také nejvyšší národní soutěž. V současnosti má písecký Sokol kolem 1500 členů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky správa, sporty, stavby, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek opraví sokolovnu a sportovní halu za 30 milionů korun, část pokryje dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.