Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Popularita esportu roste i v Českých Budějovicích

PR článek

Esport je fenoménem, který do jisté míry budí emoce. Ať je to jak chce, jeho popularita roste a s tím i zájem o něj. Vznikají profesionální týmy s velkými sponzory, amatérské nebo studentské týmy. Pořádají se turnaje, kde mohou hráči poměřit své síly.

Esport, zábava budoucnosti. Toto spojení rezonuje světem a začíná být velmi aktuální i u nás. Už delší dobu se nejedná jen o výmysl několika nadšenců, kteří doma sedí a od rána do večera paří počítačové hry. Vznikají velké organizace, profesionální týmy s komplexní přípravou a širokým zázemím. Ti nejlepší si to pak každoročně rozdávají na prestižních turnajích po celém světě, která jsou obdobou mistroství světa ve fotbale nebo hokeji. Tyto akce poutají velkou pozornost fanoušků po celém světě a k obrazovkám přilákají i desetitisíce fanoušků u nás. Proto vznikl v Českých Budějovicích klub E-spot, který chce sdružovat místní fanoušky a nabízet nim co nejvíce ze světa e-sportu.

Od startu projektu uplynuli dva roky, kdy v hlavách dvou kamarádů vznikl nápad na založení klubu E-spot. Ten měl v Českých Budějovicích vytvořit místo pro fanoušky e-sportu. První akcí bylo živé vysílání finále Worlds 2021 hry League of Legends v Žižkárně, které přilákalo řadu fanoušků a nabídlo nim netradiční zážitek společného sledování esportového zápasu na velkém plátně. Tímto se začala tvořit komunita lidí, fanoušků a herních nadšenců. Na další akce se přesunul E-spot do prostorů Riegrova 51, kde našel zázemí pro další projekty. V dalším roce proběhli další dvě akce, kdy jednou z nich bylo i netradičně noční vysílání finále Worlds 2022. Začátek finále byl naplánován na jednu hodinu po půlnoci. Vítěz zápasu zvedl ruce nad hlavu v půl páté ráno. ,,Jednalo se o zcela netradiční věc, kdy jsme nevěděli, zda vůbec někdo přijde, ale fanoušci si k nám cestu našli a vznikla jedinečná atmosféra, kterou zapříčinila i doba, kdy finále probíhalo,“ dodávají organizátoři.

Před další akcí se organizační tým rozrostl a přibylo několik nápadů na rozšíření projektu. První novinkou, která se objevila při příležitosti vysílání finále MSI 2023, byla možnost nejen zápasy sledovat, ale také si zahrát. Uskutečnil se tak historicky první turnaj 1v1 v League of Legends. Ten se hrál na čtyřech počítačích formou dvou skupin, ze které postoupili nejlepší do vyřazovací části. Vybrané zápasy byly promítány na plátno, kde mohli ostatní zápas sledovat. Nejlepší trojice si rozdělila finanční odměnu a věcné ceny, které do turnaje věnovali naši partneři. Z celkového vítězství se po napínavých duelech a skvělých výkonech radoval hráč Chmelda. Během akce si mohli všichni hráči i příchozí vychutnat skvělé hotdogy a další občerstvení.

Za dva roky si E-spot vybudoval fanouškovskou základnu, která postupně roste a zvětšuje se. ,,Chceme v Českých Budějovicích budovat místo pro hráče a fanoušky E-sportu. Máme několik myšlenek pro zlepšení a posun a zároveň jsme rádi za jakékoliv nápad a interakci od naší komunity,“ říká jeden z organizátorů. Připravují se další turnaje, promítání a eventy, kde by se mohli objevit zajímavý hosté ze světa E-sportu a gamingu. Pokud Vás zajímají bližší informace nebo byste chtěli projekt jakkoliv podpořit, sledujte sociální sítě klubu E-spot.      

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, gaming, e-sport, e-spot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popularita esportu roste i v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.