Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

PENNY zaměstnává o stovky lidí více, jejich reálné mzdy vzrostly za 5 let o desítky procent

PR článek

Diskontní řetězec PENNY aktuálně zaměstnává 6 500 lidí a na 2 000 brigádníků, což jej řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele u nás. Od roku 2018 vzrostl počet jeho zaměstnanců o více než 800 a za posledních 8 let pak svým lidem 10x zvýšil mzdy. Mezi nejvýznamnější pozitiva práce v PENNY řadí jeho zaměstnanci vzdálenost od domova, osobní přístup a pracovní kolektiv, možnost kariérního růstu a stabilitu společnosti.

Počet zaměstnanců PENNY od roku 2018 vzrostl o více než 10 %. „S tím, jak roste naše prodejní síť, přibývá i našich zaměstnanců. Na každou novou prodejnu potřebujeme 15 až 20 nových lidí. Současně to přináší stávajícím zaměstnancům možnost kariérního růstu, protože potřebujeme nové zástupce vedoucích, vedoucí i oblastní vedoucí, kteří už mají za sebou nějakou praxi na stávajících prodejnách,“ popisuje hlavní důvod růstu počtu zaměstnanců Michal Batelka, vedoucí personálního oddělení PENNY. „Nejvíce nových lidí máme na prodejnách a logistice tak, abychom zajistili spokojenost našich zákazníků.“

Na prodejnách pracují 4/5 žen, naopak v logistických centrech jsou to 4/5 mužů. Poměr mužů a žen na centrále je pak vyrovnaný. Více než 60 % zaměstnanců spadá do věkového rozmezí 30 až 50 let, podíl zaměstnanců mladších 30 let je 22 % a zaměstnanců nad 50 let je 18 %. „Co nás těší a je pro nás důležité, zvláště v dnešní době, kdy lidé často mění zaměstnání, je loajalita. Máme více než 300 zaměstnanců, kteří u nás pracují více než 20 let. Dokonce několik desítek z nich pamatuje, když byla v místech dnešní centrály v Radonicích pole. Alespoň 10 let pak u nás pracuje více než 1 500 lidí, to je prakticky každý pátý,“ konstatuje Michal Batelka. Vysokou loajalitu potvrzuje i fakt, že 84 % žen se po mateřské dovolené vrací zpět.

Za posledních 8 let PENNY zvyšovalo svým zaměstnancům mzdu celkem 10x. U zaměstnanců prodeje došlo od března 2023 k navýšení mezd na pozici pokladní o 7,5 %. To znamená, že základní mzda bez započtení dalších příplatků při plném úvazku začíná na 28 000 korunách, po 4 odpracovaných letech pak na 30 000 korunách. K tomu jsou zaměstnancům vypláceny také další příplatky a atraktivní benefity. Od března se rovněž navýšila mzda vedoucích prodejen a jejich zástupců. Díky úpravě systému odměňování vzrostly jejich základní mzdy až o 12,5 %.  „Na počátku letošního roku jsme upravili systém odměňování, aby byl ještě transparentnější. Zakládáme si na tom, že naši lidé vědí, za co a kolik dostávají zaplaceno. Za mimořádné výkony, ať už to bylo v čase pandemie nebo třeba na přelomu loňského a letošního roku, jsme pak vyplatili našim lidem mimořádné odměny v celkové hodnotě přes čtvrt miliardy korun,“ říká k odměňování Radek Hovorka, jednatel a finanční ředitel PENNY.

Jako každý solidní a férový zaměstnavatel nabízí PENNY svým zaměstnancům řadu zaměstnaneckých benefitů, jehož základ tvoří stravenky za každý odpracovaný den a týden dodatkové dovolené. „Samotní zaměstnanci si nejvíce cení osobního přístupu a pracovního kolektivu s možností kariérního růstu. V neposlední řadě je pro ně motivující i to, že díky tomu, že jsme doslova po celé zemi, to mají do práce velmi blízko a pracují v blízkosti svého bydliště, tedy tam, kde to dobře znají,“ říká Michal Batelka a dodává: „Co je pro ně důležité a v současné době dvojnásob, je skutečnost, že potravinářství je stabilní obor, a že neustále rosteme a rozvíjíme se a oni mohou růst s námi.“ A oblastní vedoucí Jan Hamar doplňuje: „Mě na PENNY baví, že skutečně podporuje své zaměstnance, ať už v seberozvoji, dává možnost růst, a především to, že naše vztahy obecně mají nejen pracovní, ale i soukromou rovinu. Výborný šéf a skvělý tým lidí, to se často ve velkých firmách nestává. Díky tomu jsem srdcař PENNY.“

Zaměstnanci PENNY mají k dispozici i další výhody, ať už se jedná o nadstandardní příplatky či placené volno, příspěvek na penzijní pojištění, benefitní program Cafeteria, zvýhodněnou kartu Multisport, příspěvek na dětský tábor či dárkové vánoční poukázky. PENNY jim poskytuje i výhodné nákupy ve své prodejní síti nebo se podílí na testování kvality výrobků. Prostřednictvím programu Dáme Česko mohou poznávat krásy Česka a dostávat za své výlety oblíbené benefitní body. Díky propracovanému systému benefitního programu pak mohou čerpat slevy u vybraných partnerů, jako jsou například cestovní kanceláře, kulturní zařízení, sportovní obchody, prodej elektroniky nebo mají k dispozici atraktivní zaměstnanecké mobilní a datové tarify.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika
Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market v roce 1997 a zaměřil se zejména na rozvoj prodejní sítě v regionech. Díky tomu dnes provozuje více než 410 prodejen, tedy nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 6 000 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky penny, zaměstnanci, mzdy, odměna, česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PENNY zaměstnává o stovky lidí více, jejich reálné mzdy vzrostly za 5 let o desítky procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.