Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Noc na dnešek byla zatím z podzimu nejstudenější, v Kvildě bylo minus deset stupňů

Noc na dnešek byla zatím nejstudenější z letošního podzimu. Přízemní mrazíky se objevily na většině území Česka. Na některých místech teploty klesaly hluboko pod nulu, například stanice Kvilda-Perla naměřila minus deset stupňů Celsia. Na facebooku o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Noční teploty se pohybovaly většinou mezi plus dvěma až minus dvěma stupni Celsia. Například v Rýmařově ale byly minus čtyři stupně, ve velkém Chvojnu dokonce minus šest stupňů. Ještě nižší byly teploty na horách v mrazových lokalitách, kam patří právě i Kvilda-Perla.

V dalších dnech by se mělo oteplit. V noci na čtvrtek sice ještě mohou teploty při déletrvající zmenšené oblačnosti klesnout k nule, v dalších dnech ale již mrznout nemá. Naopak i noční teploty mohou stoupat nad deset stupňů Celsia. Dnes ráno také skončila výstraha před mrazem ve vegetačním období, která platila od pondělí.

„Dnes bude po rozpuštění místních ranních a dopoledních mlh převažovat slunečné počasí, odpoledne a večer s pozvolna přibývající frontální oblačností od jihozápadu," uvedli meteorologové. Teploty odpoledne vystoupají na deset až 14 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, podzim, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc na dnešek byla zatím z podzimu nejstudenější, v Kvildě bylo minus deset stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.