Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

U Hodějovic vyroste jeden z největších retail parků na jihu Čech. Nabídne obchody, drogerii a nový McDonald‘s

PR článek

Půjde o nejdominantnější retail park, který se na jihu Čech zatím otvíral. Na ploše zhruba dvanácti tisíc metrů čtverečních nabídne prodejnu potravin, drogerii, čerpací stanici, ale i fast food McDonald‘s a další obchody. Otevření nedaleko Hodějovic u dálnice D3 plánuje developerská společnost PORTIN na konci roku 2025.

Na začátku roku 2025 by měla být zprovozněna část dálnice D3 z Úsilného do Hodějovic, která bude současně tvořit také obchvat města. Zhruba na konci stejného roku se potom v blízkosti zmiňované dálnice otevře u Hodějovic nový retail park.

„Půjde o naši nejdominantnější stavbu. Na zhruba čtyřhektarovém pozemku postavíme nový retail park o rozloze asi 12 tisíc metrů čtverečních. Pro porovnání, stejná stavba u Okružní, kterou jsme v minulých letech také realizovali, je ještě o zhruba třetinu menší,“ prozrazuje Jindřich Kukačka, jednatel a vlastník společnosti PORTIN, která se na stavbu retail parků specializuje.

A proč zrovna tady? Po otevření obchvatu města půjde o dopravně velmi zatíženou lokalitu. Právě silná dopravní tepna je jedním z důležitých faktorů pro místa, kde retail parky vznikají. „Chceme lidem, kteří tímto místem budou projíždět, nabídnou veškerý komfort, aby nemuseli zajíždět přímo do města. Velmi často totiž chcete například po cestě z práce rovnou zastavit na nákup, vše rychle odbavit a hned vyrazit směrem domů. Nechcete se ještě plahočit městem a objíždět obchody, zajíždět do nákupního centra. Tohle všechno se retail parkem odmazává,“ vysvětluje Kukačka.

Zatím největší retail park na Okružní. Brzy ho ale svou velikostí překoná plánovaný park v Hodějovicích.

Tento princip podle něj určuje i to, jaké obchody se v retail parcích nachází. Z velké části jde vždy o potraviny, drogerii, lékárnu nebo například domácí potřeby. Výběr nájemců pro nový retail park u Hodějovic zabral společnosti zhruba půl roku. „Pro tuto lokalitu jsme se snažili nájemce vybírat s velkým citem. I proto nám to trvalo takto dlouho. Už teď ale mohu prozradit, že tam bude prodejna Billa, dm drogerie, čerpací stanice Benzina, McDonald’s, Sinsay a mnoho dalšího,“ řekl jednatel společnosti.

Velký díl úspěchu tkví i v dokonalé souhře realizačního týmu s externí projekční a inženýrskou společností MANE ENGINEERING, která je u projektů na jihu doprovází.

Podle Kukačky půjde o jeden z mála retail parků, který vyroste „na zelené ploše“. „Většina našich staveb je na periferiích obcí, kde se se zástavbou v územním plánu už počítá. Vždy se to snažíme kompenzovat zelení, která je součástí každého retail parku. Velká část jich pak také vzniká místo brownfieldů (nemovitosti, které jsou dlouhodobě nevyužívány nebo zanedbány), kde lidem místo rozbořené a nevzhledné nemovitosti nabídneme místo, které mohou užívat a usnadní jim život,“ uzavírá Jindřich Kukačka.

Retail parky nabízejí pohodlnější a rychlejší nakupování. Jeden vyroste u Lišova, v Třeboni či ve Vimperku

Retail parky jsou v posledních letech zákaznicky velmi vyhledávanou alternativou velkých nákupních center. Jejich výhoda je nejen ve složení obchodů, které daná lokalita potřebuje, ale také v efektivitě a časové úspoře během každého nákupu. V...

O společnosti

Společnost PORTIN se zaměřuje na výstavbu a provozování retail parků na území České republiky. V současné době připravuje také developerské projekty v oblasti rezidenčního developmentu. Jednateli společnosti jsou Jindřich Kukačka,Jiří Kadlec a Ondřej Farka.

K PORTINU patří také minoritně spoluvlastněná stavební společnost Welkin, kterou řídí Michal Wienreb, a která pro PORTIN realizuje všechny projekty, zaměřuje se však i na stavby od dalších významných investorů.

Skupina PORTIN v současné době připravuje 48 retail parků po celé České republice. Tržní hodnota těchto aktiv dosahuje vyšších jednotek miliard korun. PORTIN je dlouhodobě jedničkou na trhu v realizaci tohoto typu výnosových nemovitostí na českém trhu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky retail park, PORTIN, Hodějovice, Jindřich Kukačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hodějovic vyroste jeden z největších retail parků na jihu Čech. Nabídne obchody, drogerii a nový McDonald‘s  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.