Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Nové stánky na adventní městečko vyrábí v Jílovicích. Za tři týdny budou hotové

Čtrnáct dní potrvá stavba vánočního městečka pro letošní ročník Českobudějovického adventu. Připraveno je hned několik novinek. Tou největší budou úplně nové adventní stánky, které se vyrábí v Jílovicích na Českobudějovicku.

„Přicházíme se poměrně razantní změnou, která se týká adventních stánků. Oslovili jsme jihočeskou firmu, která je za nás nejpovolanější. Hravě tak stánky, které jsou opravdu velkým soustem, zvládne. Stánky procházejí kompletní změnou, a to včetně malých doplňkových staveb, gastro zón nebo adventního zvonku,“ uvedl jednatel společnosti Art4promotion a autor konceptu Českobudějovického adventu Rudolf Střítecký.

Pro výrobu stánků společnost oslovila firmu Nema dřevostavby. Během šesti týdnů tak v Jílovicích vyroste kompletně nové adventní městečko. To staré už totiž podle Stříteckého „dosloužilo“.  „Musím říct, že ten časový rozsah je trochu nekomfortní. Musíme teď opravdu pracovat opravdu sedm dní v týdnů, přes den i v noci, ale pevně věříme, že to všechno stihneme,“ řekl ředitel firmy Tomáš Nemrava.

Nové stánky budou vyrobeny ze dřeva z Novohradských hor. „Dřevo jsme dovezli na vlastní pilu, kde jsme ho rozřezali na jednotlivé fošinky, vysušili a slepili je, aby nám dlouho vydržely a nekroutily se. Poté jsme je pomocí strojů opracovali a nyní je dáváme dohromady,“ popsal postup prací.

Do finále zbývají zhruba tři týdny. Poté se vše převeze na českobudějovické náměstí a začne stavba. Všechno musí být hotové během čtrnácti dní. To všechno bude pro Art4promotion zajišťovat firma Tomáše Nemravy.

Na výrobu nových adventních stánků se přijel podívat také náměstek primátorky Petr Maroš (ODS). „Českobudějovický advent považuji za takový vrchol roku a já se velmi těším, jak ten letošní ročník proběhne. Městečko bude vypadat trochu jinak. Budou tam nové prvky, moc líbí, těším se na to,“ řekl novinářům.

Adventní trhy budou opět v režii Art4promotion, rozhodla rada města

I přesto, že léto je teprve na začátku, přípravy na adventní trhy jsou v plném proudu. Tento týden rada města rozhodla, kdo bude jejich pořadatelem pro následující pět let. Vítězem koncesního řízení se stala českobudějovická agentura...

O tom, kdo bude pořadatelem letošních adventních trhů na českobudějovickém náměstí rozhodlo koncesní řízení. Jeho výsledek schválila na začátku července rada města. Vítězná agentura Art4promotion se o advent ve městě starala i v předchozích letech. Nyní bude mít na starost ročníky 2023 až 2027. „Kritérií pro výběr bylo několik, a nebyla to jen cena. Členové komise se více zaměřili například na výtvarné pojetí trhů a koncepci uspořádání, kulturní program, inovativní prvek, komunikační kampaň, technické zabezpečení i skladbu prodejního sortimentu,“ popsala na začátku července náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková (Piráti). Město za organizaci ročně zaplatí 2 800 000 korun bez DPH.

Českobudějovický advent začíná 18. listopadu a potrvá až do 6. ledna. Podle webu akce bude od 25. listopadu otevřeno kluziště kolem Samsonovy kašny.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky českobudějovický advent, advent, české budějovice, vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové stánky na adventní městečko vyrábí v Jílovicích. Za tři týdny budou hotové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.