Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Historicky největší investiční akce Horní Plané. Budova školy vyšla na 62 milionů korun

Nová budova školy v Horní Plané začne od prosince sloužit žákům. Dvoupodlažní, částečně podsklepená budova, kterou nechalo město postavit vedle současné školy, vyšla na necelých 62 milionů korun. Nová budova by měla žákům nabídnout větší komfort.

„Důležité je také zjednodušení výuky a dojde také k odstranění každodenních přesunů žáků a personálu prvního stupně základní školy,“ uvedl starosta Horní Plané Petr Šimák.

Školu aktuálně navštěvuje 204 dětí. Jedná se o historicky nejvyšší investiční akci města Horní Planá. Nejen co se týká školy, ale celého města. „Jde o největší investici města v novodobé historii obecně. V porovnání s investicemi do základní školy, které Horní Planá investovala v minulosti, je nová přístavba svým rozsahem a výší investice zdaleka největší a nejnáročnější,“ dodal starosta Šimák.

V novém objektu žáci najdou školní kuchyni s jídelnou, tři třídy prvního stupně základní školy a školní družinu. Nová budova je bezbariérově propojena se starou budovou. „Součástí projektu je i řešení vnitřního dvora školy, včetně mobiliáře, za účelem vytvoření aktivního prostoru školy. Uprostřed dvora se nachází zatravněná nezpevněná plocha se vzrostlými stromy, doplněna o bylinkovou zahradu s altánem,“ doplnil starosta.

Nová stavba, na kterou kraj přispěl částkou sedm milionů korun, vznikla na místě původního objektu školní kuchyně. Stavba trvala patnáct měsíců a hotovo bylo v říjnu tohoto roku. Vedení města nyní ale musí novou budovu ještě vybavit. „Chystáme se v nejbližších dnech vysoutěžit nový mobiliář pro jídelnu a pro učebny 1. stupně v druhém nadzemním podlaží. Nábytek ze starých tříd lze využít pouze omezeně, děti proto dostanou do učeben mobiliář nový, včetně moderních multifunkčních tabulí,“ uzavírá starosta.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Horní Planá

Štítky Horní Planá, základní škola, investice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historicky největší investiční akce Horní Plané. Budova školy vyšla na 62 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.