Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Adventní trhy pod Rumpálem krátí čekání na Vánoce

PR článek

Přemýšlíte nad vánočními dárky a hledáte tu správnou inspiraci? Přijďte do Strakonic na nezapomenutelné Adventní trhy konané od 8. do 10. prosince pod Rumpálem na strakonickém hradě! Tyto vánoční trhy nabídnou bohatý kulturní program a široký výběr pro každého.

Začněte svůj zážitek procházkou mezi stánky plnými řemeslných výrobků a tradičních i kulinářských dobrot. Pokračujte k ukázkám řemesel jako je drátkování, tvorba frivolitkové krajky, výroba vinutých perel, paličkování, výroba slaměných ozdob a košíků z pedigu. Děti zabavíte na tvořivých dílničkách, kde si vyrobí korálkové náramky nebo vymalují nejrůznější ozdoby. Pódium zaplní široká škála uměleckých vystoupení nejrůznějších souborů. Mateřské a základní školy, pěvecké sbory, dechové orchestry, hudební skupiny i kapely. Chybět nebudou ani loutková představení v knihovně či sobotní otevření bran pekelných. Peklo plné čertů, knihy hříchů, ale i andílků. V neděli se těšte na živý betlém. Opět se zde potkáme nejen s Ježíškem a Svatou rodinou, ale i ovečkami, poníky, kozou či velbloudy.

Kromě toho se můžete těšit na bohatý program se šermíři, historickými atrakcemi a dokonce i na adventní koncert Yvety Blanarovičové v sobotu od 18 hodin. Písně jako Bílé Vánoce, Půjdem spolu do Betléma či Zimní koleda navodí tu správnou vánoční atmosféru. Nedělní dopoledne pak bude patřit těm nejmenším. V 10 hodin uvedeme adventní interaktivní muzikálovou pohádku O kometě. Příběh dvou sester Komety a Temnoty a roztomilého sněhuláka.

Na strakonickém hradě sídlí Muzeum středního Pootaví, které trhy pořádá a i v těchto dnech si budou moci zájemci prohlédnout nové unikátní expozice otevřené od 9 do 17 hodin. V nádherné kapitulní síni je pak k vidění vánoční výstava Nejkrásnější dárek. Ta nás zavádí do let mezi druhou světovou válkou a rokem 1989. Co tehdy mohlo být nejkrásnějším vánočním dárkem? Pro každého něco jiného. Děti se těšily na vytoužené hračky, knížky nebo sportovní vybavení, dospělí třeba na gramofonovou desku či nové oblečení. Ale určitě tím nejkrásnějším dárkem bylo, když se u stromku všichni blízcí společně sešli, spolu prožívali neopakovatelnou vánoční atmosféru. A jak se v pohádkách říká, jedli, pili, dobrou vůli spolu měli…

Adventní trhy pod Rumpálem jsou otevřeny v pátek od 15:00 do 20:00, v sobotu od 10:00 do 19:00 a v neděli od 10:00 do 14:00. Přijďte a zkraťte si čekání na krásné vánoční okamžiky v prostředí strakonického hradu!

Více informací najdete zde. Přijďte si užít atmosféru Vánoc a najděte ty nejlepší dárky pro své blízké!


 

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní trhy pod Rumpálem krátí čekání na Vánoce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.