Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Když se krása a inovace setkává s udržitelností

PR článek

Schwan Cosmetics CR přepisuje pravidla kosmetického průmyslu ve výrobě dřevěných kosmetických tužek. V Českém Krumlově, známém pro svou přírodní krásu a tradiční řemesla, se nachází výrobní závod, který je příkladem moderního přístupu k výrobě kosmetiky.

Schwan Cosmetics CR, s.r.o., dceřiná firma globálně uznávaného výrobce dekorativní kosmetiky a obchodní partner největších světových renomovaných kosmetických značek, požadujících od svých výrobků vysokou kvalitu, v srdci jihočeského kraje vyrábí dřevěné kosmetické tužky pro oči, obočí a rty, které jsou nejen esteticky přitažlivé, ale jsou také v souladu s nejnovějšími trendy v oblasti udržitelnosti a ekologie. Společnost je více než jen výrobcem. Je tvůrcem krásy, který svou práci bere jako poslání.

Mistrovské dílo, kde se snoubí řemeslná zručnost s moderními technologiemi.

Proces výroby každé tužky je komplexním šestitýdenním cyklem, rozděleným do několika výrobních operací. Výroba se během posledních let zmodernizovala a celému procesu pomáhají roboti i umělá inteligence. Vznik každé jedné kosmetické tužky se započíná u samotného těla tužky zpracováním kvalitního dřeva kalifornského cedru, borovice či lípy. V laboratoři jsou z 10 000 odstínů a dalších přídavných složek připravovány náplně voskového nebo pudrového jádra tužky. Tužka ve výrobě prochází dalšími fázemi jako jsou hrocení, povrchové a dekorativní úpravy, až po její finální balení. Výsledkem je dekorativní kosmetická tužka v několika možných provedeních dle přání zákazníka. Od prvního řezu do kvalitního dřeva až po finální balení, každý krok je promyšlen tak, aby byl co nejšetrnější k přírodě.

Kosmetika, která respektuje přírodu.

Příběh každé dřevěné kosmetické tužky, vyrobené s láskou v jižních Čechách, je příběhem závazku k udržitelnosti a inovaci. Firma klade důraz na detail a kvalitu, přičemž každý krok je optimalizován pro minimalizaci dopadu na životní prostředí. Jako součást svého závazku k udržitelnosti společnost preferuje lokální zdroje a subdodavatele z Evropy, což nejenže podporuje regionální ekonomiku, ale také znamená menší uhlíkovou stopu při transportu. S každým novým produktem hledá cesty, jak být ještě šetrnější k přírodě. Výsledkem jsou kosmetické tužky, netestované na zvířatech, které jsou stejně kvalitní jako ty od konkurence, ale s daleko menším dopadem na naši planetu.

Krása není jen o povrchu, ale o hlubokém přesvědčení, že každý z nás může být součástí změny.

„Klademe si za cíl vytvářet dosažitelný vzor krásy, kdy prioritní pro nás není estetika, ale především duševní pohoda, sebevyjádření a zdraví našich spotřebitelů. Chceme pomáhat uživatelům našich výrobků cítit se lépe. Naší snahou je i příznivý dopad na životní prostředí a společnost,“ říká Jaroslav Jírovec, jednatel společnosti.

Společnost Schwan Cosmetics CR, s.r.o. za poslední rok vyexpedovala do světa více než 112 milionů dřevěných kosmetických tužek a navýšila svůj celkový obrat o 33%. O tento úspěch svého 22. roku působení v jihočeském kraji se dělí se všemi zaměstnanci, kterým patří velký dík za jejich vykonanou práci, entuziasmus a nasazení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky schwan cosmetics, český krumlov

Když se krása a inovace setkává s udržitelností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.