Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tábor přestaví bývalou budovu pošty, do níž by se měla přesunout část úřadu

Tábor připravuje rekonstrukci bývalé budovy pošty, do níž by se měla přesunout část městského úřadu. Navíc v příštím roce bude objekt dočasně fungovat jako knihovna.

„Budova se nám loni podařila převést do majetku města za takzvanou odhadní cenu. Důvodem bylo, že jsme (České) poště prokázali veřejný zájem, že bychom mohli sousední budovu městského úřadu propojit. Nyní máme mnoho odborů v nájmu v úřadu práce na Husově náměstí. Tím pádem by to bylo pro občany komfortnější a pro městský rozpočet levnější," uvedl starosta města Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Město získalo budovu přibližně za 34 milionů korun. Jde o historický objekt s kruhovou přístavbou z roku 1910, kterou navrhl architekt Theodor Petřík. Původně dům sloužil jako občanská záložna. Starosta uvedl, že jej těší, že objekt, který patří k symbolům Tábora, bude patřit městu.

Radnice připravuje soutěž na přestavbu na městský úřad, což podle Pavlíka potrvá minimálně dva roky. „Proto ji teď můžeme nabídnout knihovně do provizorního provozu," uvedl starosta.

Město připravuje na příští rok opravu knihovny v Jiráskově ulici přibližně za 60 milionů korun. Po dobu rekonstrukce proto budou moci čtenáři využívat prostory budovy bývalé pošty. Pavlík uvedl, že knihovna bude na Žižkově náměstí minimálně na rok a půl. „Nebude to tak komfortní jako doteď, ale na druhou stranu zajistíme služby knihovny prakticky v denním režimu," uvedl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky správa, pošta, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor přestaví bývalou budovu pošty, do níž by se měla přesunout část úřadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.