Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tříkráloví koledníci vyrazili do ulic s téměř dvěma a půl tisíci zapečetěnými pokladničkami

První dny nového roku patří tradičně Tříkrálové sbírce. Vybrané peníze pomáhají nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí. Koordinátoři v českobudějovické diecézi letos zapečetili téměř 2 a půl tisíce pokladniček. Sbírka trvá až do 14. ledna.

„V loňském roce se nám podařilo dosáhnout rekordní částky 11 milionů 400 tisíc korun. Díky tomu jsme mohli podpořit opravdu tisíce našich klientů. Některé napřímo – třeba nákupem zdravotnických nebo kompenzačních pomůcek nebo financováním nákladné služby nebo operace. Pomáhali jsme i v rodinách, které zasáhla tragédie, ať už ztráta domova nebo dokonce jednoho z rodičů. Peníze ale směřují také na rozvoj našich služeb a podporu nových projektů,“ uvádí Jiří Kohout, ředitel Diecézní charity České Budějovice.

V letošním roce půjdou peníze ze sbírky na 73 záměrů, které charita zveřejnila na webu. Pomohou například s nákupem vypalovací pece na keramiku do Domina, kde pomáhají lidem s duševním onemocněním, s obnovou a doplněním vybavení skladu kompenzačních pomůcek v českobudějovické charitě, s podporou a rozvojem Dobrovolnického centra Charity Tábor a mnoho dalšího. 

Výtěžek putuje na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinkám lidí, a to zejména v regionech, kde se sbírka koná. „Mám radost, že v letošním roce se nám podaří vyslat koledníky i do míst, kde se doposud nekoledovalo, například do obce Klec na Třeboňsku nebo do Českých Chalup na Českokrumlovsku,“ uvedla Marie Vaňo, koordinátorka Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi.

Do organizace Tříkrálové sbírky se tradičně zapojují desítky tisíc dobrovolníků. Podle mluvčí Veroniky Rybáčkové v českobudějovické diecézi koordinátoři letos zapečetili téměř 2 a půl tisíce pokladniček. Lidé ale mohou na sbírku přispět i prostřednictvím statických pokladniček na úřadech nebo v obchodech, online platbou, bezhotovostní platbou nebo pomocí dárcovské sms zprávy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Diecézní charita České Budějovice

Štítky Tři králové, sbírka, Tříkrálová sbírka, charita

Tříkráloví koledníci vyrazili do ulic s téměř dvěma a půl tisíci zapečetěnými pokladničkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.