Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zákazník musí mít pocit, že je u profesionála. Trendem jsou matné barvy, říká Petr Filip z Kuchyně Rondo

PR článek

Navrhováním kuchyní se Petr Filip, designér a jednatel studia Kuchyně Rondo, věnuje zhruba od roku 2008. Během těchto let nasbíral mnoho zkušeností, které poslední tři roky předává dál právě v českobudějovické firmě. Jaké jsou aktuální trendy? Co všechno mohou pro zákazníky udělat, a co je podle něj základem dobré kuchyně?

Na úvod asi jednoduchá otázka, jak dlouho už se věnujete navrhování kuchyní?
Navrhování kuchyní se věnuji zhruba od roku 2008, kdy jsem začal pracovat pro známou slovinskou značku spotřebičů a kuchyní. Zhruba deset let jsem pak pracoval s německými, rakouskými, a nakonec i předními českými, výrobci nábytku. Postupně se přidalo jednání s klienty, vedení týmu a v neposlední řadě také zodpovědnost za to, co vymyslíme, vyrobíme a prodáme.

Poslední tři roky se všechny tyto zkušenosti snažím uplatnit ve firmě Rondo kuchyně, kde společně s kolegy vytváříme nábytek, který doufáme každý den slouží naším klientům k radosti a potěšení. To je asi hlavním cílem.

Jak přesně tedy vaše práce v Rondu vypadá? Věnujete se jen navrhování kuchyní nebo máte na starost i další záležitosti spojené s prodejem?
Jedním z mých úkolů je věnovat se větším developerským projektům, což se nám postupně daří. I nadále ale navrhuji pro své stále zákazníky, bez kterých by to nešlo.

Dalším úkolem je firmu stále zdokonalovat v oblasti obchodu a týmově přinášet potřebný objem zakázek tak, aby se firma mohla dále rozvíjet. Jsem rád, že to se nám za poslední roky opravdu plní a doufám že to vydrží co nejdéle.

V oboru se pohybujete už opravdu dlouho. Co vás na práci nejvíc baví?
Aby to člověka bavilo, je potřeba mít dobrý kolektiv, na který se člověk může spolehnout. Potom také mít chuť poznávat nové lidi, mít odpovídající výsledky, a hlavně zdraví a klid v rodině, pak vás baví všechno. (smích)

Pojďme se trochu blíže podívat na samotné navrhování kuchyní. Co je podle vás základem dobré kuchyně?
Základem dobré kuchyně musí být už počáteční pocit zákazníka, že je u profesionála který ví, o čem mluví. Dalším důležitým parametrem je určitě kvalita samotného produktu jako kování, materiál dvířek, přesná CNC výroba a následný servis či záruky.

Vyhnul bych se asi nečitelným kalkulacím, kde nevíte, co přesně v ceně je a není. Doporučuji mít sepsanou smlouvu, kde je jasný termín dodání a ucelená specifikace kuchyně.

Když za vámi přijdu jako zákazník, který chce novou kuchyň, co všechno bych měla mít předem připravené a rozmyšlené?
Určitým základem je být dobře nalazený a mít chuť s námi vytvořit něco nového. Z té technické stránky jsou to určitě rozměry nebo plány, bez kterých se neobejdeme.

Mnohdy je potřeba i lehká trpělivost, jelikož ne vždy se povede vysněný návrh kuchyně hned na první pokus. Je potřeba i několik schůzek, než se vytvoří ten pravý ideál vaší vysněné kuchyně.

Jsou nějaké požadavky, které lidé při plánování kuchyně mají, ale vy jim je rozmlouváte? Ať už z důvodu praktičnosti nebo designu…
No, vždy se spíš snažíme doporučit jiné řešení, když se nám něco nezdá, než abychom požadavek rovnou zavrhli. Vždy je důležité, aby se klient v kuchyni cítil dobře a fungovala tak jak má, i když je třeba růžová. (smích)

Jaké byste mi jako odborník doporučil vychytávky, které by v mé nové kuchyni určitě neměly chybět?
Vychytávek, které se dnes do kuchyně můžou dát, je opravdu mnoho. Vychytávky ne vždy musí být drahé a nedostupné, záleží samozřejmě na investicích.

Oblíbené pro představu je například různé ambientní led osvětlení kuchyně, tříděné košové systémy, nebo třeba pohodlné uložení potravin ve „spižních“ skříních formou různých výsuvů. Spoustu vychytávek může být i ve spotřebičích, ať už dokonala pečící automatika, která vás přesně navádí k dokonalému pokrmu, konektivita spotřebiče s vaším telefonem či tabletem. Úprava pokrmu párou, dokonce i regenerace pokrmu, která plně nahrazuje mikrovlnný ohřev… Je toho mnoho a bylo by to na dlouhé povídání. (smích)

A jak je to s aktuálními trendy? Co je teď moderní?
Teď jsou to určitě hluboké matné materiály se zemitými barvami. Čím dál více vyrábíme matné černé nebo bílé barvy, kombinované s dřevodekory dubových variant.

Klienti hodně řeší údržbu dvířek a spojitost designu kuchyně s ostatním nábytkem například v obývacím pokoji nebo třeba v jídelně. Vše dokážeme v tomto směru dodat a doladit.

Ve spotřebičích jsou to určitě parní trouby nebo odsávání kombinované s varnou deskou. Vše je u nás k vidění a vyzkoušení.

Máme za sebou rok 2023, jaké máte v Kuchyně Rondo plány do budoucna?
Cílem je udržet výrobní tempo s kolektivem který nyní máme, určitě zdokonalovat výrobní procesy.

Aktuálně asi nejvíce řešíme nové prodejní prostory, které jsou teď na hranici toho, co chceme ukázat. Na stole už ale máme nějaké varianty, takže doufám, že v budoucnu se u nás budou klienti u dobré kávy cítit ve větších a modernějších prostorech ještě o něco lépe.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Kuchyně Rondo, kuchyně, výroba, České Budějovice, Petr Filip

Zákazník musí mít pocit, že je u profesionála. Trendem jsou matné barvy, říká Petr Filip z Kuchyně Rondo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.